Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Programul P&G “Apa potabila pentru copii”

Programul P&G “Apa potabila pentru copii”

Procter & Gamble a furnizat 7 miliarde de litri apă potabilă, în susținerea efortului global de a salva o viață la fiecare oră, până în 2020

 

Procter & Gamble a furnizat cel de-al 7-lea miliard litru de apă potabilă în cadrul programului “Apă potabilă pentru copii”, ca parte a inițiativei P&G’s Clinton Global Initiative, în efortul global de a salva o viață la fiecare oră, până în anul 2020. Cel de-al 7-lea miliard litru de apă a fost donat unei familii cu patru copii din Brazilia care locuiește într-o zonă rurală fără apă potabilă, marcându-se astfel extinderea programului în Brazilia, unde este derulat în parteneriat cu ChildFund. Încă de la lansarea programului în 2004, P&G a colaborat cu o rețea globală de peste 140 de parteneri și a salvat aproximativ 39,000 de vieți, prin asigurarea de apă potabilă în cazuri de urgență dar și ca parte a unor programe comunitare.

  “Elementul de bază este apa potabilă, iar P&G prin programul său a reușit un lucru remarcabil, și anume să asigure un litru de apă potabilă fiecărei persoane de pe planetă’, a declarat Președintele Bill Clinton, Fondator, Clinton Global Initiative, partener al programului P&G. Când a vazut transformarea apei contaminate în apa potabilă, acesta a precizat “este cel mai simplu și cel mai rapid lucru pe care-l putem face pentru a salva viața copiilor sub 5 ani”.

 
 “Acest program este unul dintre motivele principale pentru care ChildFund apreciază parteneriatul său cu P&G”, a spus Anne Lynam Goddard, președinte și CEO al ChildFund International. “Datorită acestui parteneriat ajutăm la îmbunătațirea condițiilor de trai atât în Brazilia cât și în multe alte țări din lume, ca de exemplu în Kenia, în Indonezia și Mozambic”, a continuat aceasta.

 Peste 1,600 de copii mor în fiecare zi, din cauza unor boli transmise prin apa infestată.

 În fiecare zi, apa potabilă reprezintă o problemă pentru aproape 1 miliard de oameni de pe glob. Conform datelor UNICEF, peste 1,600 de copii mor în fiecare zi, din cauza unor boli transmise prin apa infestată, mai mulți chiar decât decesele cauzate de malaria și SIDA împreună.

 
 Procter &Gamble a investit milioane de dolari, de peste 10 ani, în dezvoltarea și îmbunătățirea tehnologiei sale “P&G Purificatorul de Apă”. Cu doar 4 grame din aceasta substanță se pot transforma 10 litri de apă infestată în apă potabilă în doar câteva minute. Această substanță elimină 99.99999% din bacteriile din apă cunoscute (incluzând cele care cauzează holera), precum și 99.99% din virușii din apă cunoscuți (inclusiv virusul care cauzează Hepatita A), ajutând, de asemenea, la reducerea cazurilor de diaree, din țările în curs de dezvoltare în proporție de 90%.

Programul “Apă potabilă pentru copii” este unul dintre programele P&G care, prin inovație ajută la îmbunătățirea vieții și la o dezvoltare durabilă. Ținând cont de scala globală a P&G, avem atât o oportunitate dar și o obligație de a contribui la soluționarea problemelor sociale și ale mediului.

« inapoi

Articol vizualizat de 2280 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805