Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Congres Mondial de Ecocardiografie, la Sibiu

Congres Mondial de Ecocardiografie, la Sibiu

Societatea Romana de Cardiologie organizeaza, in parteneriat cu Societatea Internatională de Ultrasonografie Cardiovasculara, Congresul Mondial de Ecocardiografie şi Alte Metode Imagistice.

 

Evenimentul,aflat la cea de-a 19-a ediţie, va avea loc la Hotel Ramada din Sibiu, în perioada 10-11 mai 2014.
“Suntem mândri să fim gazdele acestui eveniment de înaltă ţinută ştiinţifică. Pentru noi este o onoare în plus întrucât este pentru prima dată când acest eveniment este organizat într-o ţară din Sud-Estul Europei. România are o istorie de 40 de ani în ecocardiografie şi a fost printre primele ţări din Europan care a introdus un sistem de acreditare pentru persoanele care efectuează ecocardiografii”, a declarat Prof. Dr. Ioan M. Coman, preşedintele Societăţii Române de Cardiologie.

Prin acest Congres, România polarizează elita mondială a specialiştilor în ecocardiografie. Manifestarea se bucură de prezenţa a 43 de lectori de renume internaţional şi 44 de lectori români, care vor susţine prezentări în cadrul sesiunilor ştiinţifice ce se vor desfăşura simultan în şase săli de conferinţe.

Congresul este acreditat de către Consiliul European pentru Acreditare în Cardiologie (EBAC) și susţinut de către Asociația Europeană de Imagistică Cardiovasculară (EACVI).

Peste 500 de participanţi din întreaga lume sunt aşteptaţi să asiste la cele două zile de sesiuni ştiinifice, simpozioane, transmisiuni live şi Campusul de Imagistică.

Subiecte de mare importanţă din ecocardiografie vor fi abordate de lectori de renume, precum Navin C. Nanda, preşedintele international al Congresului, Luigi Badano, Sherif Nagueh,

Anthony DeMaria sau Gilbert Habib.

“Astăzi, la 61 de ani de la înregistrarea primelor imagini în mişcare ale inimii, ecocardiografia a devenit metoda de referinţă în diagnosticul bolilor cardiovasculare. Suntem, aşadar, mândri să găzduim acest eveniment care stimulează schimbul de informații între profesioniști din diferite specialităţi medicale”, a adăugat preşedintele SRC.

Ecocardiografia este cea mai utilizată tehnică imagistică în practica clinică cardiologică, ea aducând informaţii utile referitoare la structura şi funcţia cardiacă şi vasculară. În plus, această tehnică are influenţă direct asupra diagnosticului şi managementului terapeutic al pacientului evaluat, putând dicta deciziile terapeutice, evalua răspunsul la terapia iniţiată şi nu în ultimul rând furniza date predictive privind evoluţia pacientului.

Datorită afişării detaliate a structurii şi funcţionării inimii, ecocardiografia poate detecta aproape toate malformaţiile cardiace.

« inapoi

Articol vizualizat de 2087 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805