Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

CBC lanseaza cel mai complex produs de pe piata celulelor stem din Romania

CBC lanseaza cel mai complex produs de pe piata celulelor stem din Romania

CBC Medical lanseaza un nou produs in medicina bazata pe utilizarea celulelor stem: recoltarea tesutului placentar.

 

Sub denumirea de CBC RED DIAMOND, acesta este cel mai complex produs existent in acest moment pe piata celulelor stem din Romania, oferind in plus fata de procesarea sangelui si a tesutului de cordon ombilical si procesarea de tesut placentar.

„Aflata mereu in avangarda cercetarii medicale de varf, Cord Blood Center Medical lanseaza in premiera in Romania acest produs  care ofera 2 avantaje majore,  primul : o gama diversa de celule stem, din surse diferite (sange si  tesuturi) cu potential de utilizare terapeutica atat pentru indicatiile standard actuale cat si  de perspectiva, in domeniul medicinei regenerative si  al doilea avantaj, reprezentat de posibilitatea de utilizare terapeutica unica sau repetitiva a unitatilor depozitate”, a declarat dr. Speranta Arciudean, director medical Cord Blood Center Grup.

Beneficiile recoltarii de celule stem la nastere si rezultatele cercetarilor in domeniu sunt apreciate si de medicii specialisti, care vad in acest lucru o sansa in plus la viata. „Izolarea si utilizarea celulelor stem embrionare au permis integrarea acestora in tratamentul cancerelor hematopoetice, diabetului, a unor afectiuni neurologice si cardiovasculare, in cadrul medicinei regenerative. Faptul ca in Romania este posibila recoltarea si stocarea lor deschide perspectiva incercarii unor terapii imunomoleculare si de inginerie tisulara”, a declarat dr Anca Simionescu, cadrul didactic UMF Carol Davila Bucuresti.

„Copacul vietii”

Placenta, denumita si „copacul vietii” este un organ complex si vital care indeplineste multiple functii pe durata sarcinii. Pe langa legatura intre mama si fat, placenta asigura dezvoltarea si cresterea armonioasa a fatului pe durata sarcinii. Asa cum se stie, dezvoltarea placentei incepe in primele saptamani de sarcina urmand ca pe durata sarcinii sa devina un organ complex, capabil sa indeplineasca multiple functii, ca de exemplu: asigura transportul oxigenului si indepartarea dioxidului de carbon, este o sursa de substante nutritive, asigura producerea de hormoni specifici, e o bariera protectoare impotriva microbilor si, pe termen limitat, indeplineste si functie de hematopoieza (formeaza celule din sange). 

“Recoltarea de placenta presupune si cateva actiuni specifice: dupa delivrenta (eliminarea) placentei, si efectuarea recoltarii suplimentare de sange din placenta, aceasta este spalata din abundenta cu ser fiziologic si introdusa in punga speciala continuta de kitul de recoltare. In vederea prezervarii celulelor stem derivate din placenta  este necesar ca aceasta sa ajunga in laborator in maxim 8-10 ore de la recoltarea propriu-zisa. In acest scop, CBC si-a organizat un serviciu special de transport disponibil 24 de ore din 24, accestibil la un numar de telefon special alocat clientilor care opteaza pentru acest pachet”, a adaugat dr Arciudean.

Specialistii explica necesitatea recoltarii de celule stem din placenta prin faptul ca aceasta este o sursa bogata de celule stem cu un divers potential de utilizare. Totodata, prin progresele obtinute in ultimii ani in cercetarea celulelor stem s-au prefigurat noi perspective de utilizare terapeutica a acestora in domeniul nou al medicinei regenerative avand ca scop tratarea mai eficienta a unor boli cronice, degenerative sau posttraumatice (ex. boli cardiovasculare; hepatice; leziuni ale maduvei spinarii, boli inflamatorii cronice sau autoimune)  „Placenta este o sursa suplimentara de celule stem disponibila a fi obtinuta atraumatic si fara nici un risc, cu avantajul prezervarii unor celule tinere, neafectate de expunerea la factori mediu nocivi, boli sau inaintarea in varsta”, sustine reprezentata CBC Medical.

Pachetul CBC RED DIAMOND contine:  Sange placentar; Sange ombilical; Tesut de cordon ombilical si Tesutplacentar si este disponibil la un pret de 12.900 lei, suma care poate fi achitatasi in rate. Taxa anuala de stocare este de 890 lei.

« inapoi

Articol vizualizat de 1321 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805