Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Salvati Copiii doneaza echipamente de 230.000 lei

Salvati Copiii doneaza echipamente de 230.000 lei

Organizaţia Salvaţi Copiii donează echipamente de 230.000 lei pentru maternităţile din centrul ţării

 

   București, 8 mai 2014. Organizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu un incubator performant pentru nou-născuți în valoare totală de 15.500 de euro. Acţiunea este prima dintr-o serie de dotări de peste 52.000 de euro inițiate de Salvaţi Copiii în următoarea săptămână, în care sunt incluse patru maternităţi din centrul țării (Brașov, Cluj, Sibiu și Târgu Mureș).

 Echipamentele donate în această perioadă au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Prin urmare, dacă spitalului din Sibiu i-a revenit un incubator, spitalul din Târgu-Mureș va fi echipat cu un blender de aer medical și un compresor, cel din Cluj, cu un monitor de funcții vitale și un compresor medical de aer, iar Spitalul de Obstetrică I.A. Sbârcea din Brașov va primi un monitor electroencefalograf neonatal în valoare de 22.600 de euro.

 România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile

  Reamintim că România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 9 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 4,1 la mie. În regiunea Centru, raportul este de circa 7 la mie. Chiar dacă cifrele sunt mai optimiste decât cele raportate la nivel național, ele rămân disproporționate, cu atât mai mult cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

„Pentru majoritatea părinților, nașterea unui copil reprezintă, poate, cel mai fericit moment din viață. Pentru părinții prematurilor, acesta se poate transforma într-un coșmar, slabă dotare a maternităților românești condamnându-i adesea pe acești micuți la o viață prea scurtă. Salvați Copiii a reușit, în ultimii doi ani, să doteze câteva zeci de secții de nou-născuți cu echipamente specifice nașterilor premature, însă, pentru a putea continua acest demers, avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor și al companiilor. Mulțumim, pe această cale, Dorna, împreună cu care am reușit să dublăm numărul echipamentelor donate, și facem din nou un apel către publicul larg de a redirecționa către organizația noastră cei 2% din impozitul anual pe venit”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Mortalitatea infantilă poate fi înlăturată în timp

„Mortalitatea infantilă rămâne o pată pe obrazul României. O pată care, așa cum au arătat-o acțiunile Salvați Copiii din ultimii ani, poate fi înlăturată în timp, cu ajutorul fiecăruia dintre noi. Dacă vă pasă, este suficient să redirecționați cei 2% din impozitul pe venit către programul de modernizare a maternităților inițiat de organizația Salvați Copiii. Este un gest minor, care poate reda însă dreptul la viață miilor de bebeluși privați pe nedrept de această șansă”, a spus Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”.

« inapoi

Articol vizualizat de 3728 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805