Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Salvati Copiii ajunge in Brasov cu echipamente

Salvati Copiii ajunge in Brasov cu echipamente

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi Spitalului de Obstetrică și Ginecologie dr. I. A. Sbârcea un monitor electroencefalograf pentru nou-născuți

 


 Brașov, 13 mai 2014. Organizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi Spitalului de Obstetrică și Ginecologie dr. I. A. Sbârcea un monitor electroencefalograf pentru nou-născuți în valoare de 22.600 de euro, după ce, în urmă cu un an, a reușit dotarea maternității brașovene cu alte echipamente medicale de ultimă generație (un monitor cardiorespirator şi un pulsoximetru neonatal). Acţiunea de astăzi încheie seria unor dotări de peste 50.000 de euro inițiate de Salvaţi Copiii în ultima săptămână, în care au fost incluse patru maternităţi din centrul țării: Sibiu, Târgu-Mureș, Cluj și, astăzi, Brașov.

Mai mult, 500 de bebeluşi au avut nevoie de îngrijire specială în secţia de terapie intensivă.

 De-a lungul anului trecut, în spitalul I. A. Sbârcea au avut loc 4.133 de nașteri, dintre care peste 600 au fost premature. Mai mult, 500 de bebeluşi au avut nevoie de îngrijire specială în secţia de terapie intensivă. „Aparatura primită anul trecut de la Salvați Copiii ne permite monitorizarea prematurilor extrem de mici, care necesită proceduri complexe de îngrijire, supraviețuirea lor datorându-se, în mare parte, utilizării acestor aparate. Proiectul dezvoltat cu Salvați Copiii s-a extins și în acest an, iar acum beneficiem de un electroencefalograf performant, care ne va ajuta să intervenim prompt în tratamentul și urmărirea nou-născuților cu suferință cerebrală", spune Olimpia Petrescu, șefa secției de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul spitalului.

 Rata mortalităţii infantile este de 7,6 la mie

Reamintim că România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 9 la 1.000 de nou-născuţi vii, faţă de media europeană de 4,1 la mie. Conform datelor furnizate de INS, aferente anului 2012, în Brașov, rata mortalităţii infantile este de 7,6 la mie. Chiar dacă cifra este mai mică decât cea raportată la nivel național, ea rămâne disproporționată, cu atât mai mult cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi prin echiparea maternităţilor cu echipamente medicale performante.

 

„În urmă cu an, Salvați Copiii dona spitalului Sbârcea echipamente care, din fericire, au contribuit la îmbunătățirea vieții micuților care au nevoie de îngrijiri speciale. Astăzi, am revenit pentru a dona un aparat care, credem noi, se va dovedi esențial în primele zile de viață ale bebelușilor născuți înainte de termen. Sperăm ca, în continuare, să reușim să strângem suficiente fonduri pentru a putea continua programul național de dotare a maternităților și în anul următor și mulțumim pe această cale Raiffeisen Bank, companie fără al cărei aport financiar acțiunea de astăzi nu ar fi fost posibilă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii. „În Brașov suntem una dintre principalele companii și avem peste 500 de angajați, și de aceea considerăm că este responsabilitatea noastră să contribuim la bunăstarea comunității. Maternități mai bine dotate, prevenirea abandonului școlar, educație financiară, ecologie urbană, toate acestea sunt direcții în care investim pentru ca societatea brașoveană să se dezvolte împreună cu noi", a declarat Corina Vasile, Directorul de Comunicare și Relații Publice al Raiffeisen Bank, companie care a furnizat un sfert din fondurile necesare achiziționării noului monitor. 

 

Acțiunea din Brașov face parte din seria dotărilor asumate de Salvaţi Copiii pentru modernizarea a 28 maternități și secții de nou-născuți din țară. Datorită generozității contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în acest an în dotarea secțiilor de nou-născuți din: Piteşti, Bacău, Brașov, București (3 maternități), Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara (2 secții de nou-născuți), Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca.   

 

« inapoi

Articol vizualizat de 1676 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805