Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

17 noi medicamente pentru bolile rare, pe piata!

17 noi medicamente pentru bolile rare, pe piata!

Autoritatile au anuntat introducerea pe lista medicamentelor compensate si gratuite a 17 noi medicamente destinate tratarii afectiunilor rare.

 

De pe 1 iunie, pacienţii care suferă de aceste boli vor putea avea acces la tratament la acelaşi nivel cu ceilalţi pacienţi europeni. „Facilitarea accesului la tratamente de ultimă generaţie a oamenilor care suferă de boli rare este o veste bună, atât pentru ei, cât şi pentru sistemul de sănătate românesc care face astfel primii săi paşi în reformă”, a declarat Călin Gălăşeanu - preşedinte Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Alături de cele 17 terapii de ultimă generaţie deja introduse pe listă, mai există un număr de 150 de medicamente depuse iniţial spre evaluare care, conform calendarului anunţat de autorităţi, vor fi reevaluate şi introduse pe lista medicamentelor compensate la data de 30 octombrie 2014.

„Suntem încrezători că acest prim pas nu este şi singurul, iar autorităţile române îşi vor respecta angajamentul asumat şi vor oferi tuturor pacienţilor, de la 1 noiembrie 2014, acces la terapiile inovatoare pe care aceştia le aşteaptă de mai bine de 6 ani. ARPIM îşi arată în continuare deschiderea la dialog şi își oferă expertiza sa construită în ani de experienţă la nivel internațional, astfel încât procesul pentru deschiderea listei de medicamente compensate să poată fi finalizat conform standardelor europene şi în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Călin Gălăşeanu.

« inapoi

Articol vizualizat de 1662 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805