Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Si Eu Traiesc Sanatos! SETS

Si Eu Traiesc Sanatos! SETS

Voluntarii mişcării naţionale „Şi Eu Trăiesc Sănatos! SETS” au susţinut 95 lecţii deschise în şcoli, promovând sportul şi alimentaţia echilibrată

 

 Luna mai reprezintă varful intervenţiilor în şcoli bazate pe metodologii recunoscute internaţional, din cadrul  mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS. Astfel, 95 de lecţii deschise au fost susţinute de voluntarii Fundaţiei PRAIS şi viu animate de pasionaţii studenţi voluntari din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (UNEFS) şi Facultății de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj -  adevărate modele pentru copii.

În cele 27 şcoli selecţionate în oraşele Bucureşti şi Cluj Napoca,  au participat la lecţiile deschise peste 5.600 de elevi din clasele I-IV şi peste 240 cadre didactice.

100 de studenţi-voluntari  de la UNEFS din Bucureşti şi FEFS Cluj au prezentat elevilor beneficiile alimentaţiei echilibrate.

„Într-o explozie de energie şi vitalitate, 100 de studenţi-voluntari  de la UNEFS din Bucureşti şi FEFS Cluj au prezentat elevilor beneficiile alimentaţiei echilibrate pentru un corp şi o minte sănătoasă,  i-au implicat în jocuri sportive special create pentru activităţi extracurriculare. La toate acestea s-au adăugat demonstraţii  de măiestrie ale tinerilor sportivi. Buna dispoziţie şi exemplul personal au constituit o puternică motivaţie pentru copii de a face mişcare, de a considera sportul o sursă de sănătate şi distracţie în timpul liber”  a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS, iniţiatoarea SETS.

„UNEFS  susţine de 4 ani în calitate de partener dedicat mişcarea SETS,  promovând direct în rândul elevilor din ciclul primar beneficiile practicării activităţilor fizice. Angrenarea studenţilor voluntari într-un asemenea proiect contribuie la promovarea sportului de masă şi a stilului de viaţă sănătos în rândul copiilor, prin oferirea unor modele sociale de urmat.  Sportul dezvoltă calităţi fizice şi umane deosebite, de aceea încurajăm şi susţinem această mişcare naţională”, a declarat Prof. univ. dr. Viorel Cojocaru, rectorul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti.

Anual, cei mai activi 15 studenţi voluntari din cadrul UNEFS sunt premiaţi de către Fundaţia PRAIS în cadrul unei ceremonii desfăşurate sub însemnele mişcării naţionale.

  Mişcare şi Distracţie, un nou concept de educare ludică

Lecţiile deschise se adaugă seriei de activităţi dezvoltate de către elevii voluntari în cadrul Cluburilor SETS – Mişcare şi Distracţie, un nou concept de educare ludică dezvoltat în şcoli. Peste 10.000 de elevi s-au înscris până acum pe www.sets.ro în competiţiile anuale ale celor mai active Cluburi SETS.

În România, de la lansare și până în prezent SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane - public larg. Portalul mişcării – www.sets.ro înregistrează peste 77.000 de vizitatori, iar pagina de Facebook a SETS - facebook.com/miscareaSETS totalizează la momentul acestui comunicat peste 28.400 de prieteni.

« inapoi

Articol vizualizat de 1197 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805