Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Berea, un posibil aliat impotriva problemelor digestive

Berea, un posibil aliat impotriva problemelor digestive

Un studiu realizat în 2012 la Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, demonstrează că, datorită fibrelor solubile pe care le conține, berea poate avea un efect benefic asupra sistemul digestiv.

 

 Rezultatele studiului relevă faptul că o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate avea un rol esențial în tranzitul intestinal. 

Fibrele solubile conținute prezente în bere pot conduce la curățarea tractului gastro-intestinal, ceea ce ameliorează sănătatea organismului. Mai mult decât atât, mai multe componente prezente în bere pot stimula secreția de gastrină, acid gastric, colecistochinină și enzime pancreatice, care contribuie la realizare digestiei. O jumătate de litru de bere poate conține aproximativ 10% din necesarul zilnic de fibre solubile, în timp ce unele tipuri de bere conțin chiar până la 30% din necesar. Deficitul de fibre din organism poate provoca tulburări digestive serioase, cum ar fi constipație sau diaree, cu consecințe importante asupra metabolismului general.

 "Fibrele prezente în bere pot avea rol prebiotic, stimulând dezvoltarea bacteriilor sănătoase în intestin. Cercetările au arătat că berea consumată cu moderație poate să influențeze, în mod pozitiv, funcția intestinală, mai ales la persoanele de vârstă a treia." declară Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 


Cercetătorii au reconfirmat și rolul antibacterian al berii, cunoscut și până în prezent.

În cadrul studiului, cercetătorii au reconfirmat și rolul antibacterian al berii, cunoscut și până în prezent. Astfel, un consum moderat și regulat de bere poate preveni dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariției ulcerelor gastrice. Prezența fibrelor poate conduce, de asemenea, la secreția de sucuri gastrice necesare pentru o digestie eficientă.

Conform Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, consumul moderat de bere trebuie completat cu un stil de viaţă echilibrat şi o alimentaţie corespunzătoare. Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

« inapoi

Articol vizualizat de 1569 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805