Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

MISIUNEA 150: Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

MISIUNEA 150: Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

În luna iunie 2014, Abbott lansează campania educaţională pentru pacienţi şi publicul larg „Misiunea 150”.

 

 Obiectivul campaniei este acela de a creşte gradul de conştientizare a populaţiei cu privire la nivelul ridicat al trigliceridelor în sânge precum şi de a aduce în atenţia publică riscurile implicate de hipertrigliceridemie.

 Campania „Misiunea 150” subliniază importanţa informării cu privire la hipertrigliceridemie, a testării pentru evaluarea nivelului trigliceridelor precum şi a nevoii de a urma constant recomandările medicului cu privire la stilul de viață şi la tratament.

 În cadrul campaniei, medicii vor explica acestora ce sunt trigliceridele

Cele mai predispuse persoane la hipertrigliceridemie sunt cele cu diabet, cele supraponderale şi cele sedentare. În cadrul campaniei, medicii le vor explica acestora ce sunt trigliceridele, care este valoarea lor normală, care sunt riscurile hipertrigliceridemiei şi cum poate fi menţinută sub control prin schimbări în stilul de viaţă sau prin tratament. Publicul va putea avea acces la informaţii de specialitate oferite de medici și pe platforma www.misiunea150.ro.

Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, explică: „Trigliceridele sunt grăsimi formate din mai multe tipuri de acizi grași. Limita lor normală este de 150 mg/dl. În organismul uman, ele se găsesc fie în sânge, fie în țesutul adipos. Sursa lor este dată de grăsimile din alimentație, sau pot fi sintetizate în ficat. 

Când trigliceridele sunt prezente peste nivelul normalapare obezitatea

Atunci când trigliceridele sunt prezente peste nivelul normal de 150 mg/dl, apare obezitatea sau supraponderea, iar când se acumulează în cantitate mare în sânge, apare o boală numită hipertrigliceridemie. Această boală este, de regulă, asociată și cu obezitatea, hipertensiune arterială, o creștere a colesterolului, sau cu diabetul zaharat și sindromul metabolic, care reprezintă un factor major de risc cardiovascular. ”

 „În cazul în care nivelul trigliceridelor depăşeşte valorile normale, în primul rând trebuie să intervenim prin optimizarea stilului de viață, printr-o dietă săracă în grăsimi și în calorii. Dacă nu reușim să menținem nivelul trigliceridelor sub această valoare de 150 de mg/dl, suntem obligați să asociem medicamente din grupul fibraților, a fenofibratului în special, asociat cu medicamente, și nu cu suplimente nutritive, din grupul Omega 3”, adaugă Prof. Dr. Nicolae Hâncu.

 „Prin această campanie, Abbott continuă tradiţia de a iniţia şi de a susţine proiecte dedicate comunităţii din care face parte. Misiunea 150 este un nou proiect pe termen lung prin care Abbott îşi onorează promisiunea de a ajuta oamenii să aibă o viaţă mai sănătoasă, dându-le posibilitatea de a lua decizii în cunoştinţă de cauză pentru sănătatea lor”, declară Adrian Grecu – General Manager Abbott România

« inapoi

Articol vizualizat de 3235 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805