Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

O sansa pentru viata

O sansa pentru viata

Fundatia Vodafone Romania va investi 360.000 euro in 7 centre de transfuzii din toata tara

 

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania continua programul national „O sansa pentru viata” prin renovarea, dotarea si modernizarea a 7 centre de transfuzii din tara. Astfel, dupa renovarea Centrului de Transfuzii din Bucuresti, cel mai mare centru din Bucuresti, vor urma acum centrele din Buzau, Cluj Napoca, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu. Investitia totala pe care Fundatia Vodafone Romania o va face pentru reabilitarea acestor 7 centre se ridica la 360.000 Euro.

Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania vor sustine si renovarea bancii de sange a Centrului de Transfuzii Bucuresti

In plus, anul acesta, Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania vor sustine si renovarea bancii de sange a Centrului de Transfuzii Bucuresti si vor include 15 orase noi in cadrul campaniei mobile de recoltare sanguina. Astfel, locuitorii din orasele in care nu exista un centru de transfuzii, cum ar fi Alexandria, Bistrita, Deva sau Tulcea vor avea de acum posibilitatea de a dona sange, in cadrul caravanelor mobile care se vor deplasa periodic.

Pe 13 iunie vor fi amplasate trei corturi medicale in zona Eroilor, Piata Romana si pe Bulevardul Independentei

Mai mult, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange (14 iunie), Asociatia React si Vodafone Romania vor desfasura o serie de activitati de promovare a donarii de sange benevole in Bucuresti. Astfel, pe 13 iunie vor fi amplasate trei corturi medicale in zona Eroilor, Piata Romana si pe Bulevardul Independentei (intrare Politehnica), intre orele 09.00–12.00. Toti cei interesati de donarea de sange vor primi informatii si vor beneficia de o serie de analize medicale gratuite (masurarea glicemiei, hemoglobina, presiune arteriala, determinarea grupei de sange si RH). In plus, pentru facilitarea accesului tuturor celor care doresc sa doneze sange in aceasta saptamana, o unitate mobila de donare de sange va fi amplasata:

in parcarea Hotelului Intercontinental (miercuri, 11 iunie, intre orele 9.30–12.30)

in parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) (sambata, 14 iunie, intre orele 11.00-15.00)

“Desfasuram aceste actiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange cu scopul de semnala nevoia de preparate sanguine sigure pentru sistemul transfuzional romanesc. Anul acesta, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange are drept slogan „Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata” si isi propune sa traga un semnal de alarma privind rata mortalitatii materne si a nevoii de produse sanguine sigure pentru mame si nou nascuti. In 2013, numai in maternitatile din Bucuresti au fost utilizate peste 1.200 de pungi cu produse sanguine pentru salvarea femeilor care au avut complicatii in timpul sarcinii sau la nastere.” a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React.

Asociatia React si Vodafone Romania deruleaza inca din 2008 cel mai amplu program national de donare de sange din Romania - „O sansa pentru viata”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare si constientizare cu privire la importanta donarii de sange; campanii mobile de donare de sange si proiecte de renovare si dotare a unitatilor de transfuzii.

« inapoi

Articol vizualizat de 3544 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805