Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Primul program pan-european de optimizare a dozei de iradiere

Primul program pan-european de optimizare a dozei de iradiere

Euromedic anunță primul program pan-european de optimizare a dozei de iradiere în cazul tomografiei computerizate (CT)

 

Euromedic International devine primul furnizor de servicii medicale ce va urmări, va împărtăși și va gestiona date ”dozimetrice” ale centrelor sale din diverse țări europene, în scopul optimizării dozei de iradiere administrată pacienților în urma unei investigații imagistice tip tomografie computerizată (CT).

Gestionarea eficientă a dozei de iradiere ionizantă aferentă imagisticii medicale a devenit un domeniu de interes major pentru radiologi, radiografi și administratorii de spitale din întreaga Europă, ţinând cont de legislația comunitară recentă, ce stipulează liniile directoare relevante pentru statele membre. Uniunea Europeană a stabilit printr-o directivă măsurile specifice pe care furnizorii de servicii medicale trebuie să le implementeze până în luna februarie 2018 cu privire la utilizarea radiației pentru tratamente și diagnostice medicale, inclusiv justificarea utilizării radiației și optimizarea dozei.

 Convenția încheiată de Euromedic cu un furnizor lider de piață în domeniul soluțiilor de gestionare a dozelor, GE Healthcare, va permite aparatelor sale de diagnostic Computer Tomograf (CT) din nouă țări europene să fie conectate la soluția tehnologică „DoseWatch”, un program de Excelenţă a Dozei a companiei GE, ceea ce va face posibilă compararea, confruntarea și gestionarea administrării dozelor nu doar în cadrul unui centru sau chiar al unei regiuni, ci la nivelul mai multor țări europene.

 “Această dezvoltare ne va ajuta să modelăm o nouă paradigmă privind siguranța pacienților,” a explicat Dimitris Moulavasilis, CEO al Euromedic International. “Valorificând dimensiunea internațională a companiei Euromedic, noi putem utiliza datele obținute de la aparatele noastre la nivelul întregii Europe, în mod continuu pentru a dezvolta cele mai eficiente protocoale de doze. Programul de Excelență a Dozei al companiei GE cuprinde nu doar aspecte tehnologice, dar și instructive, astfel încât clinicienii noștri dețin întreaga expertiză necesară în privința managementului eficient al dozelor și al optimizării dozei, în beneficiul pacienților din clinicile noastre.”

 Până la sfârșitul anului 2014, 70% din scanerele CT ale Euromedic din nouă țări vor fi dotate cu tehnologia DoseWatch, restul de 30 la sută urmând să fie conectate până la sfârșitul anului 2015.

"Dorim să oferim pacienţilor noştri nu doar servicii medicale de excelenţă, ci şi protecţie şi siguranţă pentru viaţa lor. Conform ECRI (Emergency Care Research Institute), radiaţiile date de un computer tomograf pot avea efecte secundare majore asupra unui pacient dacă doza de iradiere este prea mare. De aceea, susţinem performanţa însoţită de siguranţă. Medicii noştri vor beneficia de training-uri speciale astfel încât, folosind echipamente de imagistică înaltă performanţă, să poată măsura doza optimă pentru pacient pentru a minimiza efectele secundare, dar în acelaşi timp, să obţină o imagine clară pentru un diagnostic corect.

Astfel, pacientul va şti că beneficiează de o investigaţie superioară, fără efecte secundare şi fără radiaţii majore care îi pot afecta sănătatea", a declarat Radu Gorduza Country Manager Euromedic Romania & Bulgaria.

 Doza de iradiere a reprezentat un fapt acceptat de către medici în vederea obţinerii unei calităţi ridicate a imaginii

Dintotdeauna, doza de iradiere a reprezentat un fapt acceptat de către medici în vederea obţinerii unei calităţi ridicate a imaginii. O radiație mai ridicată oferă o imagine mai clară, ceea ce poate conduce la un diagnostic mai sigur. Pe de altă parte, o doză foarte scăzută poate antrena o calitate insuficientă a imaginii pentru a stabili un diagnostic. Prin urmare, este foarte importantă obținerea unui echilibru între doză și calitatea imaginii, astfel încât printr-o doză optimizată, corect măsurată, medicul să poată obţine aceeaşi imagine clară, la o calitate ridicată, pentru un diagnostic corect.

« inapoi

Articol vizualizat de 3185 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805