Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Aproape 800 de medici au luat parte la cea de-a 40-a ediţie a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

 

Cea de-a 40-a ediţie a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice s-a bucurat de un program ştiinţific dens, format din 24 de sesiuni ştiinţifice, din care 8 sesiuni comune cu societăţi şi instituţii medicale implicate în managementul diabetului zaharat, workshop-uri şi sesiuni ale grupurilor de lucru. Pe parcursul celor patru zile de Congres (21-24 mai 2014), aproximativ 1.000 de persoane, din care 800 de medici, invitaţi speciali şi reputaţi profesori de la universităţi de prestigiu din lume au luat parte, la lucrările ştiinţifice susţinute de peste 100 de speakeri români şi străini.

 „Ediţia jubiliară a Congresului Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din acest an a fost una dintre cele mai bune ediţii de până acum. Am avut alături de noi  peste 750 de medici români, 23 de reputaţi speakeri străini din 13 ţări şi patru continente, cărora le-am oferit un program ştiinţific complex format din 24 de sesiuni ştiinţifice. Au fost patru zile pline, în care am abordat numeroase probleme legate de cercetarea fundamentală, cercetarea clinică şi tratamentul persoanelor cu diabet zaharat. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără implicarea şi dedicarea colegilor mei, cărora ţin să le mulţumesc pentru eforturile depuse”, a declarat prof. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 Prezent la deschiderea oficială a Congresului Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, ministrul Sănătăţii, dr. Nicolae Bănicioiu, şi-a arătat îngrijorarea faţă de rezultatele finale ale studiului epidemiologic PREDATORR, potrivit cărora prevalenţa diabetului zaharat în România este de 11,6%. Cu alte cuvinte, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani care suferă de această afecţiune variază între 1.535.413  şi  1.967.200. „Aceste rezultate ne mai arată că este nevoie de o strategie naţională pentru diabetul zaharat şi cred că Societatea de Diabet ar trebui să fie partenerul de platină al Ministerului pentru a pune la punct această strategie”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

 Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Diabet, Sir Michael Hirst, prezent şi el la ceremonia de deschidere a Congresului, a adus un tribut tuturor profesioniştilor care au ghidat Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din 1957 şi până în prezent şi care au contribuit susbtanţial la cercetarea în diabetul zaharat: „Sunt conştient şi de contribuţia adusă de prof. Nicolae Paulescu în studiul diabetului zaharat şi sunt extrem de recunoscător tuturor persoanelor implicate în descoperirea insulinei - o descoperire salvatoare de vieţi, care a permis fiicei mele să fie astăzi în viaţă, după ce a fost diagnosticată în urmă cu 20 de ani cu diabet zaharat de tip 1”.

Printre cele peste 600 de persoane care au asistat la deschiderea celui de-al 40-lea Congres al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice s-au numărat şi prof. dr. Pierre Lefébre, fost preşedinte IDF şi EASD, prof. dr. Şehnaz Karadeniz, preşedintele ales al IDF Europe, prof. dr. Alberto De Leiva Hidaldgo, fost vicepreşedinte EASD, precum şi mulţi alţi reprezentanţi de seamă ai diabetologiei româneşti şi internaţionale

« inapoi

Articol vizualizat de 1285 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805