Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Prima operatie BAHA ATTRACT, realizata in Cluj

Prima operatie BAHA ATTRACT, realizata in Cluj

România a înregistrat o nouă premieră în domeniul medical. Prima operație BAHA ATTRACT din țară, implantul auditiv prin conducere osoasă.

 

România a înregistrat o nouă premieră în domeniul medical. Prima operație BAHA ATTRACT din țară, implantul auditiv prin conducere osoasă, a fost efectuată la sfârșitul lunii mai, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj, procedura fiind realizată pe un pacient în vârstă de 61 de ani, de către Dr. Violeta Necula, medic primar ORL.

 BAHA ATTRACT reprezintă un implant auditiv care este adresat persoanelor cu deficiențe de auz precum: hipoacuzie conductivă, hipoacuzie mixtă sau surditate unilaterală. Sistemul BAHA ATTRACT este un dispozitiv care nu penetrează pielea, conectând procesorul de sunet BAHA cu implantul, printr-un magnet.

Mai exact, implantul este introdus sub piele, chiar lângă ureche, urmând ca partea vizibilă a sistemului, procesorul de sunet și magnetul extern, să fie conectate cu partea subcutanată. Magnetul intern este creat dintr-o carcasă de titan lustruită și are muchiile rotunjite pentru a diminua interferențele cu țesutul moale care pot împiedica osteointegrarea.

 „Pacientul a fost foarte impresionat de rezultatele operației. Operaţia a decurs perfect, fără incidente şi s-a vindecat foarte frumos, fără complicaţii. Abia după activarea implantului a realizat cât de multe sunete nu auzea înainte. Şoaptele, foşnetele, soneria, erau sunete aproape străine. Acum trebuie să se obişnuiască cu o lume plină de sunete, a declarat Dr. Violeta Necula, medic primar ORL.

 “Lansarea procedurii BAHA ATTRACT în România reprezintă un pas spre normalitate. Inovațiile soluțiilor de auz continuă și este firesc ca tot mai mulți pacienți din Romania să beneficieze de rezultatele oferite de una dintre cele mai bune tehnologii din lume. Avem chirurgi și audiologi foarte buni în România, singura problemă reală o reprezintă deschiderea pacienților de a accepta soluțiile performante existente, spre exemplu cele care se situează în afara protezelor auditive obișnuite care, în anumite cazuri, nu ajută la reabilitarea auzului. Însă, cu acest nou sistem în care inclusiv problema estetică este rezolvată, sper ca vom putea depăși preconcepțiile si inhibițiile mult mai ușor. Până la urmă, o soluție auditivă este ca o solutie pentru vedere, si anume ca o pereche de ochelari, de aceea ar trebui sa fie privită ca atare de fiecare dintre noi.” afirmă Sonke Martin, reprezentantul Cochlear România, firma care comercializează implanturile BAHA ATTRACT  si Nucleus în România.

 Printre beneficiile pe care le deține sistemul BAHA ATTRACT se numără: un aspect estetic elegant și discret, este foarte bine tolerat de piele, întreținerea sa fiind simplă, iar fixarea procesorului extern de magnet este extrem de ușoară, asigurând astfel o purtare confortabilă a acestuia. De asemenea, un alt avantaj apreciat de pacienți este reprezentat de detașarea simplă a procesorului de sunet. Mai exact, partea vizibilă a sistemului se poate desprinde cu ușurință, fără a expune partea internă a implantului, acest aspect fiind o noutate în domeniu. 

 Sistemul BAHA ATTRACT este prezent în SUA și în Europa Centrala și de Est, însă, în România, noua tehnologie a fost lansată recent, procedurile medicale desfășurându-se pentru prima oară la  Cluj.

« inapoi

Articol vizualizat de 1241 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805