Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

 Alaptarea: un castig pe viata!

Alaptarea: un castig pe viata!

Asociatia ProMAMA – Institut si Centru pentru Alăptare si fundatia World Vision România celebrează Săptămâna Mondială a Alăptării - sărbătorită în fiecare an în perioada 1-7 august.

 

Asociatia ProMAMA – Institut si Centru pentru Alăptare si fundatia World Vision România celebrează Săptămâna Mondială a Alăptării - sărbătorită în fiecare an în perioada 1-7 august - printr-o dezbatere pe tema propusă de World Alliance for Breastfeeding Action - WABA - „Alăptarea: un câștig pe viață!”

„In privinta alăptării, mama si copilul formează echipa. Dar, ca orice echipă, are nevoie de antrenori, apărători, suporteri si susținători, care să îi insufle încredere si suport, să o ajute să devină câstigătoare! De ce e atât de important acest lucru? Pentru că alăptarea este un avantaj câstigat - pentru viată!”, a declarat Sorana Muresan, consultant certificat international în alăptare si presedinte al Asociatiei ProMAMA.

Statisticile disponibile până acum arată că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveste alăptarea exclusivă până la 6 luni. „Dacă în primele 6 luni toate mamele ar alăpta exclusiv si ar continua alăptarea până la 1 an, probabilitatea de deces a copiilor sub 5 ani s-ar reduce cu 14%. De asemenea, punerea copilului la sân cât mai repede după nastere - preferabil în primele 30 de minute - reduce decesele neonatale cu 20%. Iată de ce milităm si în România prin programele si parteneriatele World Vision pentru promovarea alăptării exclusive în primele 6 luni, initierea precoce a alăptării în maternităti si aplicarea reglementărilor Codului International de Marketing a Substituentilor de Lapte Matern*", a sustinut Gabriela Paleru, coordonator sănătate World Vision România.

În vederea sustinerii alăptării, Multimedia Est Publishing anuntă lansarea Ghidului pentru alăptare de dr. Jack NEWMAN, considerată a fi cea mai apreciată si utilă resursă despre alăptare din lume.

 „Acest ghid nu este o carte obișnuită în care găsești studii, reguli generale și sfaturi impersonale. În <Ghidul pentru alăptare> vei găsi părerile informate ale unor specialiști, formulate cu empatie și înțelegere, cazuri reale, explicații care te vor liniști, îți vor da încredere în forțele proprii și te vor ajuta să îți vezi dorința împlinită: un bebeluș care stă la sân, senin și liniștit”, a completat Despina BĂDESCU, redactor șef al platformei www.totuldespremame.ro.

 Metodele doctorului Jack NEWMAN sunt foarte practice, cu rezultate imediate, el ajutând mii de mame să alăpteze cu succes. Dr. NEWMAN a publicat o serie de articole şi cărti și a produs filme despre alăptare, resurse importante atât pentru mame, cât şi pentru specialişti. În 1984, dr. NEWMAN a deschis prima clinică de alăptare în Canada, dedicându-şi din ce în ce mai mult timp pentru a ajuta mamele să îşi alăpteze copiii. A fost consultant UNICEF pentru cursul despre alăptare adresat personalului medical şi evaluarea maternităţilor cu acreditarea „Prieten al copilului”.

La dezbaterea de la Librăria Humanitas de la Cișmigiu au participat și dr. Mihaela Demetrian, șef secție neonatologie la Spitalul Filantropia și dr. Oana Cuzino, ambasador al fundației World Vision România.

* Deși Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern a fost adoptat în România în 1982, legea care ar fi urmat să transpună în legislație acest cod nu a mai fost adoptată de Parlamentul României. Această lege ar fi protejat practic alăptarea, prin îndepărtarea presiunii comerciale asupra mamelor atunci când decid modul în care își vor hrăni copiii.

« inapoi

Articol vizualizat de 5219 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805