Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Tratamente făcute în casă

Tratamente făcute în casă

Cabinetele cosmetice ne propun o multitudine de tratamente specializate. Dar, dacă nu dispui de prea mult timp, ce­-ar fi să încerci câteva remedii uşor de aplicat, chiar la tine acasă ?

 

1. Tratament pentru piele uscată
150 g iaurt; 10 g de migdale pisate foarte mărunt, aproape făină; 2 linguri de miere; 2 linguri de ulei din germeni de grâu;  Amestecă ingredientele până obţii o pastă. Aplic­o pe faţă masând uşor. Las­o pe piele cel puţin 20 de minute.

2. Tratament contra acneei
A. 150 g iaurt; 2 picături de ulei esenţial de cimbru sau lămâiţă; 2 picături de ulei esenţial de mentă; sucul de la o lămâie; 20 g drojdie; 2 linguri de amidon de cartofi (lasă 2 cartofi în apă pentru 5 ore şi foloseşte apoi lichidul alb rezultat). Amestecă ingredientele cu mixerul. Pasta rezultată se aplică pe faţă masând, în special în zona unde sunt puncte negre şi coşuri. Lasă masca timp de 20 de min şi apoi clăteşte cu apă călduţă.
B. 50 g drojdie; 100 g iaurt; Amestecă. Conţinutul rezultat aplică­l pe faţă timp de 15 minute. Repetă în fiecare seară, până când vei observa o ameliorare a tenului.

3. Baie de lapte pentru piele impură
250 g lapte praf; 100 g sare de mare grunjoasă; 10 picături de ulei esenţial de levănţică; 5 picături de ulei esenţial de lămâie. Amestecă bine sarea şi laptele. Din acest conţinut amestecă tare şi repede doar 150 de grame cu uleiurile esenţiale şi toarnă compoziţia în apa din cadă. Spală­te atât pe corp, cât şi pe faţă.

4. Tonifiere 3­4 picături de ulei esenţial de mentă
1/2 pahar de apă minerală naturală. Amestecă ingredientele într­o sticlă şi aplică substanţa rezultată pe faţă.
« inapoi

Articol vizualizat de 4567 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805