Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Bayer si Universitatea Oxford vor dezvolta noi terapii ginecologice

Bayer si Universitatea Oxford vor dezvolta noi terapii ginecologice

Bayer Health Care (Bayer) si Universitatea Oxford din Marea Britanie au format o aliantă strategică de cercetare în domeniul terapiilor ginecologice.

 

Colaborarea multi-tintă se concentrează pe endometrioză si fibroame uterine, cu scopul de a descoperi si de a dezvolta optiuni inovatoare pentru tratarea acestor afectiuni.

"Noul parteneriat cu una dintre instituțiile de top din lume reunește expertiza Bayer de dezvoltare a medicamentelor cu boala și cunoștințele de specialitate ale Universității Oxford", a declarat Prof. Dr. Andreas Busch, membru al Comitetului Executiv Bayer HealthCare și Head of Global Drug Discovery. "Colaborarea ne oferă posibilitatea de a dezvolta în comun noi opțiuni de tratament pentru femeile care sunt afectate de aceste boli debilitante.", adăugat Prof. Dr. Andreas Busch


Bayer este lider mondial și pionier în domeniul asistenței medicale a femeilor, care pune accent pe inovații în contracepție și terapii ginecologice. Activitățile de  dezvoltare a medicamentelor Bayer se concentrează pe crearea de opțiuni de tratament pentru endometrioză și fibroame uterine, boli puțin înțelese care afectează milioane de femei din întreaga lume. Există o mare nevoie medicală nesatisfacută de terapii inovatoare pentru ambele boli în contextul în care nu există niciun tratament medicamentos cunoscut disponibil, iar terapiile actuale dezvăluie anumite limitări.

 
"Colaborarea se bazează pe seturi specifice de competențe ale fiecărui partener în dezvoltarea de noi terapii inovatoare, de care ar putea beneficia milioane de femei din întreaga lume și arată angajamentul Oxford de a lucra împreună cu industria pentru a dezvolta medicamente noi", a declarat profesorul Andrew Hamilton, vice-cancelarul de la Universitatea Oxford.

În conformitate cu termenii acordului, ambele părți vor colabora pentru a găsi medicamente inovatoare și infrastructuri tehnologice de înaltă calitate. Mai mult decât atât, Bayer și Universitatea Oxford vor împărți responsabilitățile, de la cercetarea de bază, până la studiile clinice inițiale pentru dezvoltarea tratamentelor celor două boli. Proiectele comune de cercetare vor fi efectuate la Universitatea Oxford și la Centrul Bayer HealthCare R&D din Berlin, Germania. Colaborarea este realizata pentru o perioadă inițială de doi ani, dar poate fi prelungită până la cinci ani. Bayer are dreptul exclusiv de a înscrie sub licența sa atât planul cât și potențiale medicamente rezultate și va fi responsabil de orice dezvoltare clinică ulterioară și de orice tip de comercializare. Universitatea Oxford va primi o apreciere care nu poate fi divulgată și va fi remunerată pentru drepturile de autor, în funcție de succesul proiectului și de aprobarea potențialelor medicamente.

Despre Endometrioză
Endometrioza afectează un număr estimat de 176 de milioane de femei din întreaga lume sau 10% din femeile de vârstă reproductivă. Este cauzată de creșterea anormală de țesut similar celui care înconjoară uterul (țesutul endometrial) în zone din afara cavității uterine, unde se produce o creștere ectopică a leziunii. Aceste leziuni sunt de obicei găsite pe ovare și pe suprafața peritoneului pelvin și pot afecta și alte organe, cum ar fi vezica urinară, intestinul și rectul. Endometrioza este asociată cu dureri menstruale, dureri pelviene cronice, act sexual dureros și subfertilitate.

Despre Fibroamele uterine
Fibroamele uterine (leiomioamele) sunt tumori musculare netede provenite de la perete uterului (miometru). Acestea sunt cele mai frecvente tumori benigne la femei și apar de obicei în timpul perioadei reproductive de mijloc și târzii. În timp ce majoritatea fibroamelor sunt asimptomatice, între 5 și 10% din femeile aflate în premenopauză sunt afectate de simptome cum ar fi sângerare menstruală abundentă și presiune asupra vezicii și a rectului.

« inapoi

Articol vizualizat de 1024 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805