Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Îţi iubeşti corpul?

Îţi iubeşti corpul?

Prin prezentarea unui ideal dificil de atins şi de menţinut, industria produselor cosmetice şi a regimurilor de slăbit au asigurate dezvoltarea şi profiturile.

Daniela Tudor

 

Când te uiţi în oglindă, îţi place ceea ce vezi?

Se pare că nu numai femeile din alte ţări se află sub stresul de a se ridica la înălţimea unui anume ideal de frumuseţe social sau cultural, legat de imaginea unei siluete slabe, ci şi româncele. Ele sunt adesea bombardate de imaginile de tip "Barbie".

Faptul că sunt promovate femei cu siluete firave - avantaj al vârstei foarte tinere - ca un criteriu esenţial al frumuseţii nu este o întâmplare.

Alte presiuni vin din partea persoanele care ne înconjoară, din viaţa noastră, cum ar fi: familia şi prietenii, care pot influenţa imaginea noastră corporală fie prin comentarii pozitive, fie prin comentarii negative. n sfatul unui medic,
de asemenea, poate fi interpretat greşit şi poate afecta percepţia unei femei asupra propriului corp, dar şi cum se simte în corpul său.

Sărbătoreşte­ţi şi hrăneşte­ţi corpul!

A­ţi construi un stil de viaţă sănătos, care să includă o dietă sănătoasă şi activitate fizică, este important pentru îmbunătăţirea imaginii corporale.
Cu toţii dorim să arătăm cât mai bine, dar starea bună de sănătate nu este întotdeauna legată de înfăţişarea exterioară. De fapt, există milioane
de oameni sănătoşi cu tot atâtea siluete! Dezvoltarea şi menţinerea unei imagini corporale pozitive şi a unei atitudini mentale sănătoase sunt esenţiale pentru fericirea şi starea de bine a unei femei!

Schimbă­ţi imaginea corporală, nu corpul!

Este important să ţii cont de faptul că, atunci când îţi schimbi imaginea despre corp, nu îţi schimbi corpul, schimbi modul în care gândeşti despre corpul tău.

Elementele esenţiale pentru a­ţi dezvolta o imagine corporală sănătoasă presupun:

* să mănânci sănătos; * să faci exerciţiu fizic regulat; * să te odihneşti.

Dacă mănânci sănătos, vei dobândi o piele sănătoasă şi un păr sănătos, pe lângă un sistem osos puternic; de asemenea, s­a demonstrat, de­a lungul timpului, că practicarea exerciţiilor fizice a contribuit la creşterea stimei de sine, a imaginii de sine şi a energiei. Bineînţeles, şi odihna reprezintă cheia managementului stresului - în ansamblu, toate acestea te pot face să te simţi mai bine în corpul tău.

« inapoi

Articol vizualizat de 3097 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805