Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Ramas bun

Ramas bun "Nu pot!", bun venit "Voi reusi!"

Cum ar fi dacă profesorii si-ar invata elevii sa înlocuiască „Nu pot!” cu „Voi reusi!”? Un proiect al EdLead incurajeaza elevii sa-l uite pe "Nu pot".

 

Asociatia pentru Educatie, Formare Profesională si Leadership (Ed4Lead) incepe in aceasta toamna un proiect inedit, inspirat dintr-o povestioară de JACK CANFIELD si MARK VICTOR HANSEN. Acesta constă în desfăsurarea unor activități creative prin care profesori îi pot învăța pe elevi să îl elimine din vocabular pe „Nu pot!”, și să îi facă loc lui „Voi reusi!”, timp de 8 luni, perioada de desfășurare fiind octombrie 2014 – mai 2015.

Cele trei etape propuse sunt:

Etapa I: Octombrie 2014

-Organizarea ceremoniei de rămas bun a lui “Nu Pot” (fiecare cadru didactic își alege o zi din luna octombrie în care desfășoară activitatea);

-Aplicarea jocului;

Etapa a II-a: Octombrie 2014- Aprilie 2015

-Purtarea unor discuții cu elevii despre atitudinea pozitiva pe care o și pot adopta și observarea acestora în mod constant și corectarea lor dacă este necesar;

Etapa a III-a: Mai 2015

Rezultate și feedback (atat din partea elevilor, cat si a profesorilor).

„Rămas bun «Nu pot», bun venit «Voi reuși!»” este un program complex de dezvoltare a încrederii elevilor în propriile persoane încă de la vârste fragede, dar și de provocare a cadrelor didactice de a schimba într-un mod cât mai creativ educația non-formală în școlile din toată țara. 

Ce aduce nou acest proiect?

Adoptarea de către profesori a unor valori pe care acest ONG le promovează: Egalitate, Colaborare și Dedicare, dar și libertatea acestora de a-și stabili organizarea ceremoniei de rămas bun „Nu pot!” și a discuțiilor libere cu elevii despre atitudinea pozitivă pe care organizația o promovează.

În prezent, peste 140 de școli au adoptat această propunere de proiect cu entuziasm și s-au alăturat comunității Ed4Lead.

Pentru înscriere, trimiteti e-mail la adresa mirelamazareanu@gmail.com sau puteți accesa site-ul organizației: www.ed4lead.ro.

« inapoi

Articol vizualizat de 5292 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805