Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Gonsar Tulku Rinpoche revine in Romania

Gonsar Tulku Rinpoche revine in Romania

Directorul spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveția, se va afla pentru a patra oară în Romania.

 

În perioada 12-16 septembrie, Gonsar Tulku Rinpoche, directorul spiritual al Centrului de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling”  (www.rabten.eu) din Elvetia, se va afla în România la invitatia Asociatiei Rabten Compassionate Wisdom, în colaborare cu Editura Herald si Centrul „Seeds for Happiness”.

Seria de evenimente începe vineri seară, 12 septembrie, ora 18:30 cu o conferintă publică la Casa de Cultură a Studentilor din Bucuresti si continuă cu un weekend de prelegeri laCentrul „Seeds for Happiness”, în zilele de 13-14 septembrie.

Vineri, 12 septembrie, între orele 18:30 si 20:30, va avea loc conferința publică cu tema „Compasiunea: temeiul unei fericiri autentice” la Casa de Cultură a Studentilor Bucuresti, sala mare, etaj 2 din Calea Plevnei 61, sect.1.

Dacă am încerca să definim buddhismul printr-un singur cuvânt, una dintre variante ar fi, cu siguranță: compasiune. Compasiunea buddhistă nu este doar un simplu sentiment de iubire si o preocupare față de persoanele suferinde, ci este o determinare activ sustinută si pusă în practică pentru a face tot posibilul în alinarea durerii persoanelor aflate în suferintă.

Gonsar Tulku Rinpochene va împărtăsi din cunoasterea sa profundă, ajutându-ne să ne familiarizăm si să descoperim potențialul infinit al compasiunii, izvorul unei fericirii autentice în viata noastră. Astfel, prin exemplul său personal, precum si prin învătăturile sale, vom avea oportunitatea rară să luăm contact cu o minte împlinită, ce poartă pecetea unei forțe si a unei clarități luminoase.

În continuarea conferintei, va urma o sesiune de întrebări si răspunsuri. Cele mai interesante întrebări vor fi premiate cu câte o carte Buddhismul si viata ce poartă autograful autorului Gonsar Tulku Rinpoche. Editura Herald va fi prezentă la eveniment cu un stand de carte dedicat tematicii unde veti putea consulta cele mai noi aparitii editoriale din domeniu,

Evenimentul este dedicat publicului larg și este menit să vină în întâmpinarea omului modern ce caută să își dezvolte propria minte într-un spirit de compasiune si întelepciune.

In intervalul 13-14 septembrie, Maestrul Gonsar Rinpoche va continua să susțină la Centrul Seeds for Happiness din București prelegeri cu tema "Cele trei Aspecte Principale ale Căii către Iluminare”.

Cele trei principii ale căii spre Iluminare din Calea Mahayana, numită si Calea unui Bodhisattva, sunt: Renuntarea, Bodhicitta si Întelepciunea ultimă sau Mintea Iluminării. Renuntarea este dorința de eliberare, Bodhicitta este mintea care aspiră sa atingă iluminarea deplină pentru beneficiul tuturor fiintelor, iar Întelepciunea ultimă este cheia pentru înțelegerea directă a realitătii asa cum este.

Gonsar Tulku Rinpoche (n. 1949, Tibet) a fost timp de 33 de ani discipolul Maestrului Geshe Rabten Rinpoche, considerat printre primii călugări care au expus învătăturile buddhiste în Occident. A studiat îndelung limbile străine, cultura occidentală si filosofia orientală, îndeosebi învătăturile lui Buddha si transmite cunoasterea sa atât ascultătorilor occidentali cât si celor tibetani. Este autorul unor lucrări de seama despre budismul tibetan precum: „Esența doctrinei buddhiste”, „Buddhismul si viata”, apărute la Editura Herald.

Conferinta publică de vineri 12 septembrie, ora 18:30, este cu intrare libera.
Cine doreste însă să contribuie poate dona 20 RON. Înscrierea prealabilă este optională, însă utilă pentru buna organizare.

Pe durata învătăturilor din weekend (13-14 Septembrie), taxa de participare pentru este de 180 RON/2 zile sau 100 RON/zi. Persoanele care, momentan, nu dispun de fonduri necesare taxei de participare (studenți, persoane fără un loc de muncă) si doresc să participe sunt rugate să contacteze organizatorii.

Costurile sunt destinate exclusiv acoperirii cheltuielilor logistice si organizatorice prilejuite de venirea Maestrului si a delegatiei sale în România.

Program în weekend: 9:30 – 18:00, cu pauze scurte la intervale regulate de timp si o pauza lungă pentru masa de prânz. Cei care vor participa la acest eveniment sunt rugati să consulte regulile de comportament pe durata acestuia.

Participarea sa face pe baza înscrierii prealabile, locurile fiind limitate. 
Adresa centrului este: Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, Sector 4, www.seedsforhappiness.ro.

« inapoi

Articol vizualizat de 2996 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805