Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Obţinerea unui ten luminos

Obţinerea unui ten luminos

Acum, că frigul a trecut, a sosit timpul să facem o evaluare a daunelor suferite de pielea noastră.

 

Frigul, alimentaţia de iarnă, lipsa soarelui au lăsat, cu siguranţă, urme.

Înainte de venirea verii, tenul trebuie pregătit pentru băile de soare şi temperaturile ridicate. Normal, pielea este puţin deshidratată.
Procentul de apă din piele necesar pentru luminozitatea tenului este de 13%. Dacă acest procent este mai scăzut, avem senzaţia de piele uscată şi destul de sensibilă la aplicarea diverselor creme. Printre altele, pielea, odată cu avansarea în vârstă, va prezenta mici riduri vizibile mai ales sub ochi şi
la colţurile gurii. Obiectivul principal va fi, prin urmare, rehidratarea pielii pentru a­i reda elasticitatea şi luminozitatea.

Cât priveşte restul corpului, acesta nu suferă atât de mult datorită îmbrăcămintei care îl protejează de agenţii atmosferici. Deshidratarea este mai puţin prezentă şi datorită multitudinii de glande sebacee. Tălpile şi genunchii sunt şi ele predispuse la uscare şi exfoliere. Mâinile nu au scăpat, ele fiind cele mai expuse agenţilor chimici.

Un program optim de tratament trebuie să ţină cont de toate acestea. Trebuie să fie delicat şi în etape. Faza de tonifiere, apoi de normalizare şi hidratare.

Poţi începe prin a curăţa tenul cu lapte demachiant. Apoi continui cu băile
cu vapori. Căldura vaporilor asupra pielii va avea ca efect creşterea fluxului sangvin în zonă şi o dilatare a porilor. Durata acestor băi depinde de ten. Spre exemplu, dacă tenul e uscat, durata va fi mai lungă, dacă tenul prezintă probleme, atunci timpul se va reduce, iar apa va fi mai puţin caldă.
După această etapă, pielea va absorbi mult mai bine cremele sau măştile.

« inapoi

Articol vizualizat de 3793 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805