Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Tehnologie inovatoare creata de Abbott

Tehnologie inovatoare creata de Abbott

O tehnologie inovatoare de testare ar putea reduce durata spitalizării cu pana la 8 zile si costurile anuale aferente ingrijirii medicale pentru persoanele cu infectii grave cu circa 2,2 milioane USD.

 

Reducerile costurilor se bazează pe un model economic medical, descris în studiul RApid Diagnosis of Infections in the CriticAlly-IlL (RADICAL), prezentat astăzi la a 54-a Conferinţă interdisciplinară privind agenţii antimicrobieni şi chimioterapia, în Washington, D.C.

Autorii studiului RADICAL arată că tehnologia Abbott [reacţia de polimerizare în lanţ/ionizare prin electropulverizare şi spectroscopie de masă (Polymerase chain reaction – PCR / Electrospray Ionization Mass Spectrometry – ESI-MS)] poate detecta sursa infecției – de exemplu, bacteriană, fungică sau virală – în doar câteva ore, chiar și atunci când hemoculturile (standardul medical actual) sunt negative. Aceste informații ar putea ajuta medicii să stabilească diagnosticul și să iniţieze mai rapid tratamentele necesare. În plus, tehnologia Abbott poate contribui la întreruperea mai timpurie a utilizării antibioticelor cu spectru larg.

„Când o persoană grav bolnavă este internată cu o posibilă infecţie, medicii încearcă să afle cauza prin efectuarea de analize, care pot dura zile sau săptămâni. Această situaţie poate duce la întârzieri importante în prescrierea tratamentului adecvat și la prelungirea perioadei de spitalizare”, a declarat Dr. David J. Ecker, vice preşedinte al Direcţiei de cercetare și dezvoltare la Ibis Biosciences, afiliată companiei Abbott.

„Noua tehnologie Abbott este creată pentru a identifica rapid infecțiile, fără cultură, și pentru a oferi medicilor informaţii pentru a prescrie imediat cel mai eficient tratament.”

O comisie independentă de experţi medicali a examinat rezultatele studiului RADICAL, bazate pe probe prelevate de la 420 de pacienţi grav bolnavi cu posibile infecții grave din Regatul Unit, Franța, Belgia, Polonia, Elveția și Germania. După examinarea retrospectivă comparativă a rezultatelor obținute pe baza tehnologiei Abbott, pe de o parte, și a celor obținute prin cultură, pe de altă parte, medicii  au declarat că ar fi prescris un tratament diferit în 57% din cazurile evaluate pe baza rezultatelor tehnologiei Abbott.

„Peste 50% din analizele efectuate pe hemocultură au fost negative, chiar dacă se credea că există infecții”, a declarat autorul studiului, Dr. Jean-Louis Vincent, doctor în științe medicale, Profesor de terapie intensivă la Universitatea Liberă din Bruxelles și şeful Catedrei de terapie intensivă, Erasme. „Rezultatele studiului RADICAL și analiza economică sugerează că tehnologia Abbott va oferi informaţii viabile mult mai devreme, va permite medicilor să îmbunătățească starea pacienților și, în final, ar putea reduce costurile generale aferente îngrijirii medicale pentru infecțiile grave.”

Peste 26 de milioane de oameni sunt afectați anual de septicemie în întreaga lume. Infecția rapidă a sângelui este considerată cea mai costisitoare afecțiune ce necesită spitalizare, costurile aferente depășind 20 miliarde USD în Statele Unite  și 2,5 miliarde GBP în Regatul Unit. Pe baza rezultatelor studiului RADICAL, s-a stabilit că, prin utilizarea tehnologiei Abbott, un spital poate reduce costurile terapiei intensive pentru persoanele cu infecții sangvine cu peste 30% anual.

Abbott a conceput o platformă bazată pe tehnologia PCR/ESI-MS pentru a permite realizarea unei mari varietăți de teste care pot identifica în termen de 8 ore sute de bacterii, ciuperci și virusuri direct pe baza unei probe prelevate de la pacient. Această platformă, IRIDICA (nu este disponibilă în SUA), ar urma să fie disponibilă în statele europene ca dispozitiv de diagnostic in vitro, marcat CE, în lunile următoare.

Abbott este lider mondial în domeniul diagnosticării in vitro și oferă o gamă largă de sisteme inovatoare de instrumente și de analize pentru spitale, laboratoare de referinţă, laboratoare moleculare, bănci de sânge, cabinete medicale și clinici.

Unitatea Ibis Biosciences din cadrul companiei Abbott are misiunea de a crea soluţii de diagnosticare, care pot oferi rezultate mai rapide și mai realiste pentru infecțiile grave. Ibis Biosciences are drept scop principal oferirea unei metode inovatoare pentru depistarea și pentru descrierea unui spectru larg de microorganisme, contribuind la consolidarea rolului companiei Abbott în domeniul testelor moleculare.

Abbott este o companie de talie mondială în domeniul medical, dedicată îmbunătăţirii vieţii prin crearea de produse și de tehnologii inovatoare pentru asistenţa medicală. Aceasta dispune de un portofoliu vast de soluții avansate, bazate pe cercetări ştiinţifice, de stabilire a diagnosticelor, de dispozitive medicale, de alimente dietetice și de produse farmaceutice generice de marcă, Abbott este prezentă în peste 150 de ţări și are aproximativ 69.000 de angajaţi.

« inapoi

Articol vizualizat de 2709 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805