Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Analize decontate pentru bolnavii de cancer

Analize decontate pentru bolnavii de cancer

Asociatia Daruieste Viata a reusit sa determine Ministerul Sanatatii sa deconteze analize esentiale in diagnosticarea copiilor si adultilor bolnavi de cancer.

 

Ministerul Sănătății, alături de Casa Națională de Sănătate, se angajează să finanțeze, începând cu 1 ianuarie 2015,  analizele necesare diagnosticării în profunzime si monitorizării bolnavilor cu cancer limfatic.

Dupa mai multe discuții si două întâlniri cu Ministrul Sănătății, dl Nicolae Bănicioiu, am reușit să ajungem la un acord, pentru a rezolva situația bolnavilor de leucemie. Avem convingerea că dacă se va respecta Protocolul încheiat, se va putea asigura un circuit complet si coerent de diagnosticare și tratament al bolilor oncologice. Acest lucru va avea drept efect pe termen lung, creșterea ratei de supraviețuire, dar si  folosirea eficienta a bugetului alocat programelor de oncologie, prin diagnosticarea precoce și corecta și tratarea, cu costuri mult mai mici decât in prezent, a leucemiilor”, a declarant Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață, organizație care se ocupă cu modernizarea și dotarea centrelor oncologice și apărarea drepturilor pacienților.

Dăruiește Viața a realizat investiții de peste 4.000.0000 euro în centrele oncologice din țară, printre care dotarea a două laboratoare de biologie moleculară și citogenetică, la Institutul Clinic Fundeni și la Clinica de Oncopediatrie Louis Țurcanu Timișoara. Cele două laboratoare asigură infrastructura necesară unei diagnosticari corecte și în profunzime a leucemiilor și a altor tipuri de cancer limfatic. În momentul  de fața, acestea funcționeaza doar la nivel local. Din ianuarie 2015, când Ministerul va susține plata analizelor, aceste laboratoare vor putea deservi, fără probleme,  clinicile din sudul și vestul țarii.

 

« inapoi

Articol vizualizat de 2543 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805