Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Servicii second opinion in tratamentul oncologic

Servicii second opinion in tratamentul oncologic

Peste 900 de pacienti au apelat in 2014 la serviciile de second opinion oferite de medicii austrieci, in cadrul parteneriatului dintre Gral Medical si AKH Viena.

 

Cel mai mare parteneriat oncologic din Romania, incheiat de catre Gral Medical si AKH Viena, ofera o noua sansa pacientilor neoplazici din intreaga tara. Pacientii beneficiaza de servicii moderne de second opinion, consultatii oncologice preventive, tumor board si tratament chimioterapic.

De la inceputul anului, peste 900 de pacienti au apelat la serviciile oferite de medicii austrieci, Prof Dr. Thomas Brodowicz si Prof.Dr. Cristoph Zielinski.

La consultații au venit pacienți cu o cazuistica diversificata, de la simpla preventie pentru pacientii cu antecedente de cancer în familie, pana la cazuri complexe de cancer cu recidiva si-n faze avansate ale bolii.

De curand, Gral a implementat sistemul de telemedicina in provincie, iar medicul austriac poate sa ofere consultatii rapid, in aceeasi zi, tuturor pacientilor din  mai multe orase (Pitesti, Valcea, Sibiu, Focsani, Ploiesti sau Craiova). Fiecare pacient este preluat de catre un manager de pacient, se preia dosarul medical (in format electronic sau direct la clinica partenera), dupa care investigatiile sunt traduse de catre un medic oncolog din cadrul spitalului OncoFort. Dupa ce dosarul este complet se stabileste ora programarii la clinica din orasul pacientului. La sesiunea de telemedicina, se poate prezenta si un membru al familiei (in cazul in care pacientul din motive medicale nu poate veni), iar dupa consultatie pacientul primeste o fisa medicala cu recomandarile oncologice si programul de urmarire al tratamentului.

“Dupa aproape 4 luni de telemedicina,  cele mai frecvente cazuri au fost din sfera cancerului mamar, colorectal, tractului gastrointestinal, sarcom, cancer pulmonar, prostata, col uterin, dar am avut pacienti care au dorit doar un consult preventiv deoarece aveau antecedente de cancer in familie” ne-a declarat renumitul medic austriac Thomas Brodowicz

Pacientii, cat si medicii, au imbratisat serviciile de second opinion prin telemedicina, deoarece pacientii sunt scutiti de drumuri suplimentare in capitala, costurile consultatiilor sunt mult mai mici, iar medicii stabilesc un parteneriat de lunga durata cu medicul austriac.

Programarile, orarul medicului austriac si alte informatii suplimentare se pot obtine la telefon *GRAL (*4725) / 021-323.00.00 sau online pe www.gralmedical.ro

Programările pentru luna în curs se efectuează în ordinea cererilor primite de la pacienţi.

« inapoi

Articol vizualizat de 2808 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805