Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

MISIUNEA 150: Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

MISIUNEA 150: Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

In iunie 2014, Abbott a lansat campania educationala pentru pacienti si publicul larg Misiunea 150. Se doreste constientizarea populatiei cu privire la nivelul crescut al trigliceridelor in sange.

 

Obiectivul campaniei este acela de a creste nivelul de conştientizare a populaţiei cu privire la nivelul crescut al trigliceridelor în sânge precum şi de a aduce în atenţia publică riscurile implicate de hipertrigliceridemie.

Campania „Misiunea 150” subliniază importanţa informării cu privire la hipertrigliceridemie, a testării pentru evaluarea nivelului trigliceridelor precum şi a nevoii de a urma constant recomandările medicului cu privire la stilul de viata şi la tratament.

Cele mai predispuse persoane la hipertrigliceridemie sunt persoanele cu diabet, cele supraponderale şi cele sedentare. În cadrul campaniei, medicii le vor explica acestora, cu ajutorul materialelor informaţionale, ce sunt trigliceridele, care este valoarea lor normală, care sunt riscurile hipertrigliceridemiei şi cum poate fi menţinută sub control prin schimbări în stilul de viaţă sau prin tratament. Informaţii detaliate pot fi consultate pe platforma www.misiunea150.ro.

Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, explică: „Trigliceridele sunt grăsimi formate din mai multe tipuri de acizi grasi. Limita lor normală este de 150 de mg/dl. În organismul uman, ele se găsesc fie în sânge, fie în tesutul adipos. Sursa lor este dată de grăsimile din alimentatie, sau pot fi sintetizate în ficat. Atunci când trigliceridele sunt prezente peste nivelul normal de 150 mg/dl, apare obezitatea sau supraponderea, iar când se acumulează în cantitate mare în sânge, apare o boală numită hipertrigliceridemie. Această boală este, de regulă, asociată si cu obezitatea, hipertensiune arterială, o creastere a colesterolului, sau cu diabetul zaharat si sindromul metabolic, care reprezintă un factor major de risc cardiovascular.”

„În cazul în care nivelul trigliceridelor depăşeşte valorile normale, in primul rand trebuie să intervenim prin optimizarea stilului de viată, printr-o dietă săracă în grăsimi si în calorii. Dacă nu reusim să mentinem nivelul trigliceridelor sub această valoare de 150 de mg/dl, suntem obligati să asociem medicamente din grupul fibratilor, a fenofibratului în special, asociat cu medicamente, si nu cu suplimente nutritive, din grupul Omega 3”, adaugă Prof. Dr. Nicolae Hâncu.

„Prin această campanie, Abbott continuă tradiţia de a iniţia şi de a susţine proiecte dedicate comunităţii din care face parte. Misiunea 150 este un nou proiect pe termen lung prin care Abbott îşi onorează promisiunea de a ajuta oamenii să aibă o viaţă mai sănătoasă, dându-le posibilitatea de a lua decizii în cunoştinţă de cauză pentru sănătatea lor”, declară Adrian Grecu – General Manager Abbott România.

Având un obiectiv de informare şi educare, care poate fi atins în timp,  „Misiunea 150” va ajunge la publicul larg atât prin intermediul materialelor informaţionale oferite în cabinetele medicilor şi în farmacii, cât şi prin intermediul media - comunicare radio si  online ce direcţionează spre platforma www.misiunea150.ro.

Despre Abbott

Prin dezvoltarea de produse si tehnologii inovatoare, compania internatională Abbott are ca obiectiv îmbunătătirea vietii membrilor comunitătilor în care este prezentă. Cu un număr de aproximativ 70.000 de angajati, compania activează în peste 150 de tări si oferă un portofoliu care cuprinde atât produse pentru diagnostic, instrumente medicale, produse nutritionale dar si medicamente mature recunoscute. Abbott este prezentă în România cu următoarele divizii - diagnostic (ADD), diabet (ADC), vascular (AVD), optică medicală (AMO), diagnostic molecular (AMD) si medicamente mature (EPD).
Pentru mai multe informatii, vizitat
i www.abbott.com.

« inapoi

Articol vizualizat de 1389 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805