Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Sesiunea de chirurgie oculară live de la Oculus, urmărită de 500 de oftalmologi

Sesiunea de chirurgie oculară live de la Oculus, urmărită de 500 de oftalmologi

Centrul Oftalmologic Oculus a fost gazdă şi co-organizator al unei importante sesiuni de Chirurgie oculară Live, derulată joi, 2 octombrie.

 

Evenimentul s-a derulat în cadrul celui mai mare congres de specialitate din ţară, Congresul Internaţional al Societăţii Române de Oftalmologie, şi al Societăţii Sud-Est-Europene de Oftalmologie. Sesiunea de chirurgie Live a reprezentat unul din cele mai importante momente ale acestui congres şi a fost urmărită de peste 500 de oftalmologi din România şi din străinătate.

În cadrul sesiunii de la clinica Oculus au fost efectuate patru operaţii inovatoare în chirurgia oftalmologică, cu ajutorul celei mai avansate şi performante tehnologii din lume pentru operaţia de cataractă, medici operatori fiind Dr. G. Scharioth din Germania, Prof. Z. Nagy din Ungaria şi doctorii Ozana şi Cristian Moraru. La sfârşitul sesiunii transmise în direct, Dr. G. Scharioth (Germania) şi Dr. Mădălina Iliescu (medic specialist la Oculus) au realizat două operaţii de glaucom printr-o metodă non-perforantă, practic lipsită de riscuri chirurgicale: vasco-canalostomia sub ghidaj luminos microscopic (Glaukolight), operaţie care se efectuează şi la clinica Oculus, fiind recomandată pacienţilor cu glaucom, aflaţi în diverse stadii de avansare a bolii.

“Este un interes evident al oftalmologilor din străinătate faţă de progresele oftalmologiei româneşti, vizibile atât în plan uman, al performanţei profesionale, cât şi din punct de vedere al tehnologiilor aplicate. Asistăm la o propulsare fără precedent a României pe harta excelenţei profesionale în chirurgia oftalmologică. Acest lucru ne motivează să rămânem conectaţi la standardele medicinei de cel mai înalt nivel practicate în străinătate şi ne încurajează să le implementăm şi în România“, a declarat dr. Ozana Moraru, medic specialist chirurg oftalmolog, manager al clinicii Oculus.

Această recentă apreciere internaţională a medicinei oftalmologice româneşti este o continuare firească a unei alte performanţe medicale înregistrate de specialiştii clinicii Oculus, şi anume o dificilă operaţie realizată live de Dr. Ozana Moraru în luna mai, care a a fost transmisă în direct la Congresul Internaţional al Societăţii Franceze de Oftalmologie, fiind privită de 2.000 de oftalmologi europeni.

Înfiinţat în 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România şi cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară, atât ca personal, numărând 57 de angajaţi, cât şi prin amploarea serviciilor medicale (consultaţii şi operaţii): 8 cabinete în care sunt consultaţi şi trataţi zilnic în medie 200-250 pacienţi, două săli cu trei mese operatorii, efectuându-se aproximativ 550-650 operaţii pe lună. Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialităţi medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser pentru afecţiuni vitro– retiniene.

« inapoi

Articol vizualizat de 2926 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805