Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

„Mâini cu viaţă”, inspirată din poveştile pacientelor cu poliartrită reumatoidă

„Mâini cu viaţă”, inspirată din poveştile pacientelor cu poliartrită reumatoidă

Fotograful Alex Mazilu a surprins în 14 imagini artistice poveştile a trei paciente cu poliartrită reumatoidă în contexte de viaţă obişnuite.

 

Impactul pe care îl are poliartrita reumatoidă asupra calităţii vieţii pacienţilor şi a societăţii, dar şi nivelul scăzut de informare stau la baza campaniei „Mâini cu viaţă”. Prin acţiuni dedicate pacienţilor şi publicului larg, campania îşi propune să crească notorietatea bolii şi  adresabilitatea către medicul reumatolog. „Mâini cu viaţă” este o campanie iniţiată de Liga Română contra Reumatismului, în parteneriat cu Societatea Română de Reumatologie şi AbbVie. 

Proiectul foto trage un semnal de alarmă: pe de o parte îşi propune să crească notorietatea poliartritei reumatoide, dar, în egală măsură, să demonstreze că un tratament adecvat şi un plan de management al bolii pot creşte calitatea vieţii şi pot încetini procesul de evoluţie al acesteia.

Fotograful Alex Mazilu a surprins în 14 imagini artistice poveştile a trei paciente cu poliartrită reumatoidă în contexte de viaţă obişnuite. Vizitatorii pot afla din expoziţie detalii despre afecţiune şi simptome, dar şi poveştile pacientelor.

Campania este susţinută şi de Ilinca Obădescu, prezentatoarea rubricii „Ce faci în weekend?” din cadrul ştirilor Kanal D. Ilinca a fost impresionată de poveştile şi provocările pacienţilor cu poliartrită reumatoidă, astfel s-a alăturat ca Ambasadoare.

Proiectul foto este realizat cu sprijinul Sun Plaza şi Frey Wille.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Artritei, cei care intră pe contul de Facebook al campaniei pot trimite „Handselfies” (fotografii cu mâinile lor) arătându-şi susţinerea pentru pacienţii cu poliartrită reumatoidă.

Despre poliartrită reumatoidă

Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună care afectează articulaţiile mici, în special pe cele ale mâinilor şi interesează aproximativ 1% din populaţia generală a României.

Vârsta medie de debut a bolii este între 25-40 de ani. Rigiditatea articulaţiilor, inflamarea, senzaţia de căldură şi durerea sunt principalele simptome ale poliartritei reumatoide. 

Adresaţi-vă medicului reumatolog, dacă aveţi aceste simptome mai mult de 6 săptămâni.

Depistarea cât mai timpurie, vizitele constante la reumatolog şi urmarea tratamentului încetinesc procesul de evoluţie al bolii. Factorii care ţin de stilul de viaţă – dietă, activităţi fizice – sunt deosebit de importanţi în menţinerea unei vieţi normale.

Mai multe informaţii pe: www.reumatism.ro sau pe contul de Facebook al campaniei: https://www.facebook.com/mainicuviata.

 

« inapoi

Articol vizualizat de 1268 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805