Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Conferinta Nationala de Medicina a Familiei

Conferinta Nationala de Medicina a Familiei

Peste 1000 de medici au participat in perioada 22-25 octombrie 2014 la Conferinta Nationala de Medicina a Familiei, eveniment organizat de Societatea Academica de Medicina a Familiei. (SAMF).

 

Peste 1000 de medici au participat in perioada 22-25 octombrie 2014 la Conferinta Nationala de Medicina a Familiei, eveniment organizat de Societatea Academica de Medicina a Familiei. (SAMF).

Manifestarea a fost prezidata de Prof. Dr. Adrian Restian -  Presedinte SAMF si de Prof. Dr. Dumitru Matei - Presedinte Executiv SAMF, evenimentul reunind numeroase companii farmaceutice, firme de aparatura medicala, reprezentanti mass media precum si personalitati de renume ce apartin sferei medicale, atat din Romania, cat si din strainatate.

Tema principala a conferintei, "Cei 4 piloni pe care se bazeaza medicina contemporana (cei 4 P): Preventie, Predictie, Personalizare, Participare.
"

"Prin completarea preventiei cu posibilitatile de predictie ale biologiei moleculare, cu ajutorul carora putem descoperi nu numai existenta unor boli asimptomatice, ci si predispozitia pacientului pentru anumite boli, medicina contemporana cauta sa directioneze actiunile noastre preventive intr-o anumita directie care reprezinta un risc crescut pentru pacientul respectiv, asa cum ar fi adoptarea unor masuri concrete in cazul purtatorilor unor gene oncogene mutante. Totodata, completarea predictiei cu participarea pacientului la asigurarea propriei sale sanatati se poate creste prin eficacitatea actiunilor noastre, in conditiile in care stilul de viata necorespunzator reprezinta astazi cel mai frecvent factor patogen. " este de parere Prof. Dr. Adrian Restian, Presedintele Societatii Academice de Medicina a Familiei.

In cadrul conferintei, Prof. Dr. Dumitru Matei – Presedintele Executiv al SAMF, a vorbit despre importanta preventiei primare, afirmand ca "medicina moderna  cauta sa depisteze si sa combata factorii de risc, precum si ceilalti factori patogeni, care intervin in aparitia si in evolutia bolilor,  cu care sunt tot mai confruntati..(..)..Dar, data fiind marea variabilitate din patologia umana, pentru a putea fi cat mai eficace, medicul trebuie sa adapteze recomandarile generale facute de medicina bazata pe dovezi, la particularitatile fiecarui bolnav, adica sa personalizeze activitatea medicala.. "

In cadrul conferintei, o importanta aparte au detinut, de asemenea simpozioanele ale caror teme au fost: De la medicina bazata pe dovezi la medicina personalizata; Angina pectorala cu artere coronare permeabile; Povestea din spatele povestilor: pacientul hipertensiv; Piroxicam-β-ciclodextrina: particularitati in managementul durerii reumatismale; Regimul alimentar si probioticele in tratamentul intestinului iritabil; Carenta de iod in Romania: de la profilaxie la programe de screening si medicina personalizata; Consideratii privind fracturile de fragilitate la populatia varstnica; Tratamentul rapid si de durata al durerii; Molecule noi in hematologie, in Programul National; BPOC-ul in ghidurile internationale; Exista tinerete fara batranete in patologia vasculară diabetica?; Profilaxia efectelor adverse digestive ale AINS; Cand wheezing-ul recurent la copil este astm si cand nu?; Actualitati in vaccinarea antigripala in sezonul rece 2014-2015; Locul si rolul antibioticelor neresorbabile in terapia actuala a diareilor acute infectioase;

Medicul – spectacol versus tiparele codurilor terapeutice; Celulele stem si autismul; Terapia infectiilor tractului urinar – o alta perspectiva; Hipertensiunea arteriala necontrolata in practica medicinei de familie; Suplimentele naturale – perspective in sanatatea articulatiilor. O abordare integrativă multidirectionala; Tratamentul medical in cardiopatia ischemică stabila la populatii speciale, Pacientii hipertensivi in asistenta medicala primara. Preventie si tratament; Hepatita C in Romania si implicarea medicilor de familie;

Managementul BPOC in medicina de familie; Rolul medicului de familie in predictia si preventia alergiilor alimentare la copil inca din viata intrauterina; Actualitati in diagnosticul si tratamentul infectiei latente TB la pacientii care primesc medicatie imunosupresoare; Impactul tehnologizarii medicinei la nivelul Romaniei; Physical activity as cancer prevention, precum si alte simpozioane  importante mentionate in cadrul programului stiintific.

« inapoi

Articol vizualizat de 3558 cititori

Sursa: Comunicat de presa

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805