Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Conferinta mondiala despre surdocecitate 2015 va avea loc în Romania

Conferinta mondiala despre surdocecitate 2015 va avea loc în Romania

Este pentru întâia oară când un eveniment atât de important este organizat într-o ţară est-europeană. România a fost selectată ca ţară organizatoare datorită celor 13 ani de experienţă în domeniu.

 

România va găzdui a 16-a Conferinţă Mondială Deafblind International în 2015. Este pentru întâia oară când un eveniment atât de important este organizat într-o ţară est-europeană. România a fost selectată ca ţară organizatoare datorită celor 13 ani de experienţă în domeniul intervenţiei timpurii, educaţiei şi dezvltării de servicii vocaţionale pentru copiii cu surdocecitate.

Conferinţa va avea loc în Bucureşti, la hotelul Marriott, în 25-30 mai 2015 - http://www.dbi2015romania.com/

Un efort comun al Deafblind International, Sense International UK şi Sense Internaţional (România), evenimentul va aduna aproximativ 500 de participanţi din întreaga lume – specialişti în educaţie, sănătate, servicii sociale, persoane cu surdocecitate şi familiile lor, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale, ai autoităţilor naţionale şi locale.

Tema conferinţei reprezintă o provocare, pentru că abordează o problematică importantă în lumea surdocecităţii – în timp ce problemele şi nevoile persoanelor cu surdocecitate sunt aceleaşi peste tot în lume, soluţiile identificate la nivel local pentru a răspunde acestor nevoi sunt diferite, în funcţie de contextul local – cultural, economic şi social.

Care este viitorul nostru? Soluţii locale la nevoi comune – această temă generosă va permite unor vorbitori recunoscuţi internaţional să vorbească şi să împărtăşească idei despre importanţa învăţării şi educaţiei, identităţii şi apartenenţei, recunoaşterii surdoceităţii ca disabilitate distinctă în diferite ţări.

„Suntem încântaţi să organizăm a 16-a Conferinţă Mondială Deafblind International în Bucureşti, România. Este o ocazie extraordinată pentru profesionişti, familii şi persoane cu surdocecitate să se îmtâlnească, să împărtăşească idei şi să înveţe unii de la alţii. Personal, abia aştept să întâlnesc colegi din toată lumea în acest minunat oraş şi sper că veţi fi alături de noi!” Gill Morbey, preşedinte Deafblind International.

DESPRE SURDOCECITATE
Surdocecitatea este o combinație de deficiențe de văz și de auz. Ea reprezintă o deficiență gravă, multisenzorială, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe. Surdocecitatea generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate. Se estimează că aproximativ 3 milioane de oameni au probleme legate de combinația deficiențelor de văz și de auz în Europa, conform unui raport dezvoltat de European Deafblind Network în mai 2014 -  Harta oportunităților pentru persoanele cu surdocecitate din Europa.

DESPRE ORGANIZATORI

Deafblind International - http://www.deafblindinternational.org/

Înființată în urmă cu 30 de ani, Deafblind International (DbI) este o asociație mondială ce promovează servicii pentru persoanele cu surdocecitate. DbI reunește specialiști, cercetători, familii, persoane cu surdocecitate pentru a crește nivelul de conștientizare asupra sudocecității.

Sense International UK - http://www.senseinternational.org.uk

Sense International este o organizație mondială care sprijină persoanele cu surdocecitate din Bangladesh, India, Kenya, Peru, Romania, Tanzania și Uganda. Este una dintre cele mai importante organizații la nivel mondial ce lucrează pentru persoanele cu surdocecitate și familiile lor.

Sense International (Romania) - www.surdocecitate.ro

Sense International este o organizație non-guvernamentală înființată în 2001 cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple din România. Este unica organizație din România care dezvoltă programe în beneficiul persoanelor cu surdocecitate.

Pentru mai multe informații:
Etelka Czondi
Coordonator Programe și Comunicare, Sense Internațional (România)
eczondi@senseint.org.ro
0040 21 413 90 40
0040 741 074 044

« inapoi

Articol vizualizat de 2830 cititori

Sursa: Comunicat de presa

 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805