Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Burse pentru Asistenti de Sanatate a Mamei si Sugarului

Burse pentru Asistenti de Sanatate a Mamei si Sugarului

Programul SAMAS oferă 150 de burse de formare pentru moașe și asistenți medicali în 2015

 

Programul de Sănătate pentru Mame și Sugari anunță organizarea modulului I a cursurilor SAMAS de Nutriție Perinatală în București, Pitești și Constanța, precum și oferirea a 50 de burse de formare pentru moașe și asistenți medicali. Astfel, în perioada 12-14 februarie și 21-22 februarie în București, în 15-16 februarie și 27 februarie – 1 marie în Pitești și în 14-16 martie și 21-22 martie în Constanța vor avea loc sesiunile de formare pentru asistenții de sănătate SAMAS.

Pentru atribuirea burselor finale în aceste orașe, asistentele medicale și moasele sunt invitate să se înscrie prin formularul special:
http://programsamas.ro/cadre-medicale/inscriere

De asemenea, în 2015, programul SAMAS va organiza cursuri de formare pentru asistenți SAMAS în Brașov, Timișoara, Botoșani, Târgu Mureș, Zalău și Suceava, iar cadrele medicale interesate de obținerea unei bursei SAMAS in aceste orase sunt invitate să se înscrie cu ajutorulformularului de înscriere special.
SAMAS (Programul de Sănătate pentru Mame și Sugari) este prima rețea de asistenți perinatali din România, care furnizează cursuri, consiliere și suport gravidelor și mamelor pe perioada primelor 1000 de zile de viață ale copilului, de la începutul sarcinii și până când acesta împlinește doi ani.

Asistentul SAMAS certificat are rolul de a transmite mamei principiile esențiale de educaţie pentru sănătate în perioada gravidității, oferindu-i informațiile necesare despre sarcină, nașterea normală și cea instrumentată, despre pregătirea perineului și îngrijirea sugarului. Asistentul SAMAS este alături de familie și în perioada post-partum, atunci când proaspăta mămică are nevoie de consiliere în alăptare și când este preocupată de recuperarea abdo-perineală, de diversificarea corectă a sugarului și de nutriția echilibrată a copilului pana la varsta de 3 ani.

Candidații pentru burse trebuie să aibă minimum 2 ani de experiență practică, ca angajat, voluntar sau liber profesionist în domeniul sănătății. Persoanele  înscrise vor participa la un interviu cu echipa de recrutare SAMAS, iar, apoi, odată finalizate cele doua module și perioada de practica necesară, vor primi certificarea de Asistenți Perinatali din partea OAMMR, vor primi puncte EMC și își vor putea suplimenta veniturile susținând cursuri de consiliere pentru mame.

« inapoi

Articol vizualizat de 2538 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805