Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Neuropatia diabetica, in dezbatere la Cluj-Napoca

Neuropatia diabetica, in dezbatere la Cluj-Napoca

Specialişti din străinătate, alături de lideri de opinie români vor dezbate joi, 19 februarie 2015, în Cluj-Napoca, efectele diabetului zaharat asupra sistemului nervos central și periferic

 

Renumiți neurologi și diabetologi din Marea Britanie, Austria, Germania și Ungaria, alături de lideri de opinie români din aceste specialități vor dezbate joi, 19 februarie 2015, în Cluj-Napoca, repercursiunile pe care diabetul zaharat le are asupra sistemului nervos central și periferic, în principal neuropatia diabetică. Invitații special ai evenimentului sunt: prof.dr. Andrew Boulton, președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), cea mai importanta organizație științifică europeană în domeniu, și prof. dr. Michael Brainin, fondator și fost președinte al European Stroke Organisation (ESO)

Principalele teme ale evenimentului vizează diabetul zaharat și accidentele vasculare cerebrale, rolul insulinei la nivelul creierului, impactul durerii neuropate asupra neuroplasticităţii sistemului nervos central, durerea neuropată și implicațiile sale asupra sindromului de picior diabetic, microscopia confocală a corneei, tratamentul polineuropatiei diabetice simptomatice, precum și strategii terapeutice de restabilire a microcirculației la persoanele în vârstă. 

Având în vedere că neuropatia diabetică este o complicație gravă a diabetului zaharat, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice este, de asemenea, prezentă la eveniment. În acest sens, prof.dr. Maria Moța, președintele societății, va ține un discurs legat de importanța colaborării internaționale și a schimbului de experiență la cel mai înalt nivel.

Lectorii evenimentului sunt: prof.dr. Andrew Boulton (președintele Asociației Europene pentru Studiul Diabetului), prof.dr. Michael Brainin (fondator și fost președinte European Stroke Organisation (ESO)), prof.dr. Dafin Mureșanu (președintele Societății de Neurologie din România), prof.dr. Peter Kempler (președintele ales al Asociației de Diabet din Ungaria), prof.dr. Ovidiu Băjenaru (președinte de onoare al Societății de Neurologie din România), prof.dr. Dan Ziegler (deputy director la Institutul de Diabetologie Clinică din Düsseldorf), conf.dr. Ioan Andrei Vereșiu (președintele Societății de Neuropatie Diabetică), Prof. dr. Gabriel Prada (director medical Institutul de GerontologieşiGeriatrie ”Ana Aslan”), dr. Tudor Lupescu (vicepreședinte Societatea de Neuropatie Diabetică).

La eveniment sunt invitați diabetologi și neurologi din toată țara, precum și alți profesioniști implicați în managementul persoanelor cu neuropatie diabetică. Evenimentul face parte din Seminariile Departamentului de Neuroștiințe al UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca șiva avea loc la Amfiteatrul ”Iuliu Hațieganu” (str. Gh. Marinescu, nr. 23), în data de 19 februarie. Manifestarea se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical, este creditată cu puncte EMC, iar participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

www.neurodiab.org

« inapoi

Articol vizualizat de 1538 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805