Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Pacient cu insuficienta cardiaca avansata operat cu succes la Polisano

Pacient cu insuficienta cardiaca avansata operat cu succes la Polisano

Pacientul Daniel Tothazan, in varsta de 26 de ani, diagnosticat cu insuficienta cardiaca avansata a fost operat cu succes la Spitalul European Polisano

 

Pacientul Daniel Tothazan, in varsta de 26 de ani, diagnosticat cu insuficienta cardiaca avansata cauzata de o malformatie congenitala a inimii (stenoza congenitala de valva aortica) a fost operat cu succes la Spitalul European Polisano dupa ce a fost refuzat de alte mai multespitale publice si private din tara din cauza hipertensiunii pulmonare grave, care diminua considerabil sansele de succes.

In urma cu 10 ani, Daniel a mai fost supus unei operatii pe cord deschis la spitalul Fundeni, insa in timp boala a avansat, afectandu-i atat circulatia pulmonara cat si cordul drept, singura sa solutie fiind o operatie de inlocuire de valva aortica.Din pacate, majoritatea spitalelor din tara i-au refuzat interventia afirmand ca insuficienta sa cardiaca este prea avansata pentru a mai permite realizarea unei interventii chirurgicale. Singura solutie chirurgicala a fost data de catre Spitalul Universitar din Madrid, dar unde interventia ar fi costat in jur de 40 000 de euro.

Majoritatea persoanelor (85%) cu simptome de stenoza aortica si care nu beneficiaza de interventie chirurgicala, decedeaza in mai putin de 3 ani. Stenoza aortica reprezinta o ingustare anormala a valvei aortice, ceea ce duce la obstructia fluxului sanguin din ventriculul stang in aorta. Simptomele caracteristice acestei afectiuni sunt oboseala, dispneea, durerea toracica, episoadele de pierdere a starii de constienta cauzate de efort si insuficienta cardiaca, afectiune cu risc de mortalitate ridicat. Diagnosticul l-a impiedicat pe Daniel sa practice sport si sa munceasca, orice tip de efort fiind exclus din viata sa. Doar in ultimul an, acesta a slabit 15 kg.

Operatia a durat 4 ore si a constat in inlocuirea valvei aortice cu o bioproteza Trifecta si a aortei ascendente cu o proteza de aorta si a fost efectuata de catre Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica impreuna cu echipa sa. Echipa medicala care s-a ocupat de ingrijirea pacientului in cadrul Heart Team Polisano a fost alcatuita din Dr. Mihai Chiloflischi si Dr. Alina Jeler – medici specialisti Anestezie si terapie intensiva, Dr. Emanuela Ciobanu,dr. Oana Purcar si dr. Cristina Leatu – medici specialisti Cardiologie, Dr.Nicolae Florescu si dr. Mircea Vladoianu – medici primari Cardiologie.

“Aceasta boala ma chinuie de cand m-am nascut si iata ca dupa 26 ani, am gasit rezolvarea la Spitalul Polisano. Au fost multe momente in care am crezut ca nu voi scapa cu viata. Imi pierdusem speranta din cauza ca in tara, unele dintre cele mai mari spitale, publice si private, nu mi-au dat nicio sansa, iar in strainatate costurile erau mult prea mari. Ii multumesc Dr. Costache pentru noua sansa la viata pe care mi-a oferit-o si le multumesc tuturor oamenilor cu suflet care m-au ajutat sa strang in timp util banii necesari operatiei.” a declarat Daniel Tothazan.

Sectia de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica din cadrul Spitalului European Polisano este dotata cu doua sali de operatie de ultima generatie, oferind servicii de maxima complexitate pentru tratamentul bolilor valvulare, a afectiunilor coronariene si asigura toata gama de interventii ce se pot realiza in sfera cardiovasculara: protezari valvulare, bypasuri aortocoronariene, plastii valvulare, chirurgia aortei toracice dar si interventii chirurgicale minim invazive precum endoprotezari de anevrism de aorta, inlocuiri valvulare, etc. De asemenea, sfera terapiei endovasculare care este abordata impreuna cu colegii din sectia de cardiologie interventionala in cadrul Heart Team se extinde si la interventii vasculare periferice, carotidiene, sau pe intraga aorta toracica si abdominala, abordarea pluridisciplinara fiind in beneficiul pacientilor.


« inapoi

Articol vizualizat de 3337 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805