Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Echipamente de 15.500 de euro donate maternitatilor din Covasna si Harghita

Echipamente de 15.500 de euro donate maternitatilor din Covasna si Harghita

Organizaţia Salvaţi Copiii a donat echipamente în valoare de 15.500 de euro către secțiile de neonatologie ale spitalelor județene de urgență din Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc

 

Dotarea face parte din campania „Grijă pentru Copii”, derulată de Salvați Copiii și Dorna, iar echipamentele donate au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Astfel, dacă maternitatea din Sfântul Gheorghe a fost dotată cu un incubator de ultimă generație în valoare de 7.500 euro, secției de neonatologie din cadrul Spitalului de Urgență din Miercurea-Ciuc a fost echipată cu o lampă fototerapie şi un bilirubinometru, cu o valoare totală de 8.000 euro.

În 2014, în secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyán Kristóf" Sfântul Gheorghe s-au născut 1.002 bebeluşi, din care 96 prematur, aceștia necesitând îngrijire specială în secţiile de terapie intensivă neonatală.
„Incubatoarele reprezintă «coloana vertebrală» a oricărei maternități. Cu ajutorul lor, monitorizăm temperatura, greutatea și starea de sănătate a bebelușilor, iar aceștia se bucură de un mediu sigur, cald, în care se pot dezvolta ca orice copil născut la termen. Mulțumim organizației SalvațiCopiii că s-a gândit la noi și ne-a inclus în programul național de reducere a mortalității infantile”, explică Andras-Nagy Robert, Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyán Kristóf".

Reamintim că România se menţine și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. De altfel, în județul Covasna, rata mortalităţii infantile a depășit media națională în 2013, ajungând la un nivel de 10,9‰.

În cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii și-a asumat susținerea eforturilor medicilor neonatologi, prin dotareaa 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei. Aceste unități medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație sau alte echipamente performante necesare salvării vieților bebelușilor născuți prematur.

Campania Un gest pentru o viață este menită să promoveze în rândul publicului larg numărul de donații prin SMS 8833 și posibilitatea persoanelor fizice de a susţine programul de reducere a mortalității infantile prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, o modalitate foarte uşoară de a ajuta. Fii susţinătorul nostru în programul de reducere a mortalităţii infantile trimițând un SMS la numărul 8833 sau redirecţionând 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin Organizaţia Salvaţi Copiii.

« inapoi

Articol vizualizat de 2546 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805