Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Fibromul uterin : un diagnostic frecvent

Fibromul uterin : un diagnostic frecvent

În prezent, în România, peste 50 % dintre pacientele cu vârsta cuprinsă între 21 și 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.

 

Una dintre metodele eficiente de tratament a fibroamelor uterine este reprezentată de procedura nechirurgicală de embolizare uterină, aceasta având o rată de succes intervențional de 98%.

Doar 25% dintre paciente prezintă fibrom simptomatic, depistat în urma investigațiilor medicale, semnalele îngrijorătoare fiind reprezentate de sângerări abundente, dureri în zona pelvisului, infertilitate etc. Vârsta medie de fibrom simptomatic a scăzut la 32-35 de ani, motivele pentru care fibroamele uterine evoluează fiind: dereglajul hormonal, consumul preparatelor cu soia, consumul cărnii de pasăre de crescătorie (hormoni), Xantohormoni (substanțe chimice din ambalaje plastice; detergenți vase etc), stres, fumat.

Embolizarea uterină-procedura minim invazivă fără recidivă

Embolizarea uterină este o metodă nouă, minim invazivă, de terapie a fibroamelor uterine. Ea constă în astuparea vaselor de sânge care alimentează fibroamele-arterele uterine. În urma procedurii de embolizare, fibroamele intră într-un proces de involuție, de resorbție, își reduc dimensiunile și simptomele dispar. De asemenea, nu există recidivă.

Un alt avantaj este durata medie a intervenției- 30 de minute, anestezia fiind doar locală. De asemenea, nu există o perioadă de recuperare propriu-zisă, sunt trei zile de tratament medicamentos, antiinflamator, analgezic și antibiotic, iar spitalizarea constă într-o singură noapte.

ARES este primul Centru European de Excelență și Training în două terapii endovasculare diferite: embolizarea fibromului uterin și embolizarea adenomului de prostată, dr. Rareș Nechifor fiind singurul medic român acreditat în efectuarea trainingului acestor proceduri.


« inapoi

Articol vizualizat de 1509 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805