Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Insulina Toujeo® primeşte aviz pozitiv din partea EMA

Insulina Toujeo® primeşte aviz pozitiv din partea EMA

Aviz pozitiv din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), pentru Toujeo®, o insulină bazală de nouă generaţie indicată pentru tratamentul adulţilor cu diabet zaharat de tip 1 şi 2

 

Sanofi a anunţat recent că a primit Opinia pozitivă a Comitetului pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman(CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care recomandă autorizarea Toujeo® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 300U/ml), o insulină bazală de nouă generaţie indicată pentru tratamentul adulţilor cu diabet zaharat de tip 1 şi 2. Cu Toujeo®s-a demonstrat un control glicemic mai stabil şi mai prelungit,cu o durată mai mare de 24 de ore, comparativ cu Lantus® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 100 U/ml), cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeaşi persoană, pe parcursul zilei 1-3.

Opinia pozitivă emisă de CHMP pentru Toujeo® se bazează pe rezultatele programului de studii clinice EDITION, care include mai multe studii internaţionale de fază III, care au evaluat eficacitatea şi siguranţa Toujeo®, comparativ cu Lantus, la peste 3500 de adulţi cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolaţi cu tratamentullor actual.Toujeo® şi-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia,având, totodată, un profil de siguranţă favorabil. În studiile derulate lapacienţi cu diabet zaharat de tip 2, Toujeo® ademonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne (în orice moment al zilei) şi nocturne, comparativ cu Lantus.

În următoarele luni, Comisia Europeană va emite o decizie definitivă cu privire la acordarea autorizaţiei de punere pe piaţă a medicamentului Toujeo® în UE. Toujeo® a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) şi este în proces de evaluare la alte autorităţi de reglementare din lume.

Odată aprobat, Toujeo® va fi disponibil sub formă de Toujeo® SoloStar®, un stilou injector preumplut jetabil care conţine 450 de unităţi de insulină, care necesită o treime din volumul injectabil pentru a livra acelaşi număr de unităţi de insulină ca şi Lantus®SoloSTAR®şi permite o doză maximă de 80 unităţi pentru o singură injecţie.

Despre Toujeo®


Cu toate că insulina bazală este un standard în tratamentul pentru diabet zaharat de mai multe decenii, există, în continuare,semnificative nevoi medicale neacoperite, aproape jumătate din pacienţii trataţi neajungând să-şi atingă valorile ţintă ale glicemiei.În plus, este, adesea, dificil să se ajungă la doza optimă de insulină, în faza de iniţiere sau întreţinere. Toujeo® este o insulină bazală de nouă generaţie, care se administrează o dată pe zi, are o formulare bazată pe o moleculă utilizată la scară largă (insulina glargin), care are un raport risc/beneficiu bine stabilit.Depozitul compact format la nivel subcutanat determină profile farmacocinetic/farmacodinamic mai stabile şi mai prelungite.


« inapoi

Articol vizualizat de 3473 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet