Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Insulina Toujeo® primeşte aviz pozitiv din partea EMA

Insulina Toujeo® primeşte aviz pozitiv din partea EMA

Aviz pozitiv din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), pentru Toujeo®, o insulină bazală de nouă generaţie indicată pentru tratamentul adulţilor cu diabet zaharat de tip 1 şi 2

 

Sanofi a anunţat recent că a primit Opinia pozitivă a Comitetului pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman(CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care recomandă autorizarea Toujeo® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 300U/ml), o insulină bazală de nouă generaţie indicată pentru tratamentul adulţilor cu diabet zaharat de tip 1 şi 2. Cu Toujeo®s-a demonstrat un control glicemic mai stabil şi mai prelungit,cu o durată mai mare de 24 de ore, comparativ cu Lantus® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 100 U/ml), cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeaşi persoană, pe parcursul zilei 1-3.

Opinia pozitivă emisă de CHMP pentru Toujeo® se bazează pe rezultatele programului de studii clinice EDITION, care include mai multe studii internaţionale de fază III, care au evaluat eficacitatea şi siguranţa Toujeo®, comparativ cu Lantus, la peste 3500 de adulţi cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolaţi cu tratamentullor actual.Toujeo® şi-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia,având, totodată, un profil de siguranţă favorabil. În studiile derulate lapacienţi cu diabet zaharat de tip 2, Toujeo® ademonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne (în orice moment al zilei) şi nocturne, comparativ cu Lantus.

În următoarele luni, Comisia Europeană va emite o decizie definitivă cu privire la acordarea autorizaţiei de punere pe piaţă a medicamentului Toujeo® în UE. Toujeo® a fost aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) şi este în proces de evaluare la alte autorităţi de reglementare din lume.

Odată aprobat, Toujeo® va fi disponibil sub formă de Toujeo® SoloStar®, un stilou injector preumplut jetabil care conţine 450 de unităţi de insulină, care necesită o treime din volumul injectabil pentru a livra acelaşi număr de unităţi de insulină ca şi Lantus®SoloSTAR®şi permite o doză maximă de 80 unităţi pentru o singură injecţie.

Despre Toujeo®


Cu toate că insulina bazală este un standard în tratamentul pentru diabet zaharat de mai multe decenii, există, în continuare,semnificative nevoi medicale neacoperite, aproape jumătate din pacienţii trataţi neajungând să-şi atingă valorile ţintă ale glicemiei.În plus, este, adesea, dificil să se ajungă la doza optimă de insulină, în faza de iniţiere sau întreţinere. Toujeo® este o insulină bazală de nouă generaţie, care se administrează o dată pe zi, are o formulare bazată pe o moleculă utilizată la scară largă (insulina glargin), care are un raport risc/beneficiu bine stabilit.Depozitul compact format la nivel subcutanat determină profile farmacocinetic/farmacodinamic mai stabile şi mai prelungite.


« inapoi

Articol vizualizat de 3527 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805