Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Brain Awareness Week 2015

Brain Awareness Week 2015

În perioada 16 – 22 martie 2015 Fundația Estuar sărbătorește Brain Awareness Week – Săptămâna Internațională de Conștientizare a Creierului

 


Evenimentul este organizat anual în întreaga lume, la inițiativa Fundației Dana din Statele Unite ale Americii, în parteneriat cu organizații și instituții din peste 82 de țări. In acest an Saptamana Creierului implineste 20 de ani iar Fundatia Estuar este partenera evenimentului in Romania.

Brain Awareness Week (BAW) este o campanie globală pentru a crește gradul de conștientizare publică despre creierul uman, precum și despre cercetările din domeniu. Timp de o săptămâna, la jumătatea lunii martie, în orașele în care există centre ale Fundației Estuar, vor fi organizate workshop-uri despre activitatea creierului, bolile psihice și disfuncționalitățile creierului,evenimente de tip Porți Deschise în centrele sociale, campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintală, antrenamente cognitive și exercitii pentru creier, ateliere recreative de fotografie, tai-chi si jocuri.

Sănătatea mintală este de multe ori neglijată, însă este la fel de importantă ca orice altă ramură a sănătății omului.Datele oficiale arată că minim unul din trei oameni poate suferi de  tulburări mintale pe parcursul vieții, estimându-se că aceste cifre vor crește în următorii 30 de ani. Boala psihică se situează in statistici la nivelul bolilor cardiovasculare și are o incidență de trei ori mai mare decât cancerul. Mulți dintre cei ale căror problema sunt identificate, primesc tratament numai de la medicul generalist și doar patru din zece persoane diagnostícate primesc tratament psihiatric.

Fundația Estuar este, de peste 21 de ani, una dintre cele mai active organizații care militează pentru drepturile persoanelor cu probleme de sănătate mintală.

 Programul evenimentului poate fi găsit la acest link: http://estuar.org/stiri-noutati-evenimente/item/528-program-brain-awareness-week-2015, precum și pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/864023390329195/permalink/865083606889840/

« inapoi

Articol vizualizat de 2510 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805