Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

FasTracKids - Educaţie de top pentru cei mici

FasTracKids - Educaţie de top pentru cei mici

Conform cercetărilor realizate de neurobiologul Peter Huttenlocke, de la Universitatea din Chicago, în perioada primilor ani de viaţă se creează legăturile neuronale

Daniela Tudor

 

80% din abilităţile copilului de a învăţa se dezvoltă până la vârsta de 8 ani. Se pare că dezvoltarea intelectului unui copil poate varia cu până la 25% şi asta în funcţie de cantitatea şi calitatea programelor educative realizate timpuriu.

Ce este FasTracKids?
FasTracKids este un program de educaţie complementară, conceput în Statele Unite de psihologi şi educatori de talie mondială. Din 1998 până în 2002, ei s­au străduit să găsească o metodă foarte eficientă care să se aplice în educaţia timpurie (2 ani şi jumătate – 8 ani), astfel că au ca obiectiv fructificarea la maximum a oportunităţile de cunoaştere deschise copiilor în această perioadă de vârstă. Metoda a fost desemnată numărul 1 în lume la categoria enrichment education for children, iar în 2006, a primit distincţia „Best of the best in children’s businesses“, fiind prezentă în acest moment în 40 de ţări, cu peste 200 de centre.

Cum se distribuie programele în cadrul grupelor de vârstă?
Sunt 4 programe:
FasTrack Signing – pentru copii de la 6 luni la 2 ani.
Sunt cursuri pentru copii împreună cu părinţii lor sau cei care îi îngrijesc (bone, bunici etc.). Timp de 10 întâlniri de câte o oră, pe parcursul a 10 săptămâni, cu ajutorul jocurilor şi cântecelelor, educatorii îi învaţă pe cei mici cum să comunice prin intermediul semnelor, pregătind în felul acesta limbajul vorbit.
FasTrack Tots – pentru copii de la 2,5 la 3,5 ani –
pregăteşte copilul pentru programul următor, FasTracKids Core, numai că informaţia este simplificată. Lecţiile durează o oră pe parcursul unui singur an şi se caracterizează prin interactivitate şi includ cântece, mişcare, experimente. Scopul este de a dezvolta concentrarea şi abilităţile de comunicare.
FasTracKids Core se adresează copiilor de la 3 la 8 ani. Este programul care durează 2 ani cu 4 şedinţe pe lună a câte 2 ore sesiunea. Sunt 96 de ore de curs şi se parcurg 12 module variate, pornind de la cele obişnuite, din învăţământul tradiţional, matematica, biologia, comunicarea şi până la teme foarte interesante: scopul şi obiectivele în viaţă, artă şi teatru, astronomie.

Ultimul program, FasTrack Music, pentru copiii de la 2 la 4 ani şi de la 4 la 6 ani, este un mod distractiv de a introduce copiii în lumea minunată a muzicii. Programul include 12 module, pe o perioadă de 12 luni, în care participanţii vin la întâlnirea lor săptămânală de o oră, unde învaţă cântece şi ritmuri care îi ajută să dezvolte cunoştinţe fonetice timpurii.

Câţi copii sunt într­o grupă?
Minimum 12, maximum 16, cu 2 adulţi: un instructor principal şi un asistent, astfel încât un profesor să nu aibă în grijă mai mult de 8 copii.

Există vreo selecţie a copiilor?
Nu. Singura selecţie este vârsta şi mai trebuie doar să le placă.
Spuneţi­ne despre metodă…
Sunt mai multe elemente de noutate în acest program: în primul rând, clasa arată un pic altfel, e vorba de FasTracKids Learning Station – un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer şi camere de filmat. Copiii îşi îmbogăţesc cunoştinţele prin experimente, prezentări filmate la fiecare sesiune de curs, discuţii, jocuri de rol, activităţi practice şi jocuri atractive. Metoda de predare este de ultimă oră, numită Zigzag educaţional, care constă în schimbarea frecventă a activităţii la numai câteva minute, ceea ce reduce substanţial riscul plictiselii la copil.

Care este rolul videotaping­ului?
Prin participarea la prezentări filmate, copiii învaţă să comunice în propoziţii complete, să gândească înainte de a vorbi, să îşi sistematizeze discursul şi să­şi îmbogăţească vocabularul.
Pe lângă îmbunătăţirea cunoştinţelor, ce mai urmăreşte programul?
Se mai pune accent pe dezvoltarea abilităţilor fundamentale de viaţă, cum ar fi: comunicarea şi vorbirea, public speaking, leadership. Îi formăm să fie lideri de mici, să aibă capacitatea de a primi şi de a oferi feedback, de a transpune cunoştinţele în practică, lucrul în echipă, rezolvarea de probleme, luarea de decizii.
« inapoi

Articol vizualizat de 5568 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805