Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Aritmia cardiaca, boala tacuta a inimii

Aritmia cardiaca, boala tacuta a inimii

Campanie realizata de Reteaua Info-Sanatate impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice, Boehringer Ingelheim si Bristol-Myers Squibb Romania.

 

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza de mortalitate în lume, iar România se situeaza pe locul trei în Europa în ceea ce priveste numarul deceselor cauzate de acestea (60% dintre toate decesele). În Marea Britanie sunt 750.000 de bolnavi cu fibrilatie atriala - originea a 14% din accidentele vasculare cerebrale. Cu toate acestea, 66% din populatie nu este informata privind conexiunea acestor periculoase fenomene.

Aritmiile cardiace sunt dereglari ale ritmului normal al inimii. Simptomele aritmiei cardiace: ameteala, palpitatii, angoasa, slabiciune, confuzie, oboseala, dispnee (respiratie grea, scurtarea respiratiei), durere în piept sau disconfort toracic. Artimiile pot sa nu fie simtite deloc (asimptomatice) sau pot duce la pierderea constiintei.

Fibrilatia atriala este o aritmie frecventa, rar diagnosticata in timpul unor consultatii medicale de rutina pentru ca majoritatea pacientilor sunt asimptomatici (nu au nici un simptom care sa sugereze fibrilatia atriala). Alti pacienti pot prezenta doar un puls neregulat. Fibrilatia atriala poate debuta cu simptome usoare, care se pot agrava rapid. Complicatii importante, ca accidentele vasculare cerebrale, insuficienta cardiaca si infarctul miocardic, pot sa apara inaintea diagnosticarii fibrilatiei atriale.

“Aritmia cardiaca, boala tacuta a inimii” este o campanie realizata de Reteaua Info-Sanatate impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania, Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice, Boehringer Ingelheim si Bristol-Myers Squibb Romania. Campania este promovata în salile de asteptare din peste 450 de clinici si spitale membre ale Retelei Info-Sanatate, prin afise si spoturi video derulate pe ecranele LCD amplasate în salile de asteptare, ca parte a programelor de educatie si preventie dedicate pacientilor.

“Cunoasterea si constientizarea factorilor de risc inseamna o populatie mai sanatoasa. Campania “Aritmia cardiaca, boala tacuta a inimii” atinge lunar un public de peste 700.000 de persoane si pune accent pe informatiile legate de preventia bolii, prin difuzarea mesajelor intr-o forma simpla si usor de inteles”, declara coordonatorul campaniei, psihoterapeut Gina Gheoca, Managing Partner Reteaua Info-Sanatate.

Din iunie 2014, Ministerul Sanatatii finanteaza un program destinat profilaxiei mortii subite cardiace de cauza aritmica, în cadrul caruia a alocat 4,9 milioane de lei pentru achizitia de dispozitive si materiale sanitare necesare tratamentului urgentelor majore cardiovasculare.

Cele sapte unitati sanitare în care se deruleaza programul sunt Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardio¬vasculare „Prof. dr. C. C. Iliescu“ Bucuresti, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Institutul Inimii „Niculae Stancioiu“ Cluj-Napoca, Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I. M. Georgescu“ Iasi, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mures si Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara. Prin acest program se mai realizeaza urmarirea si reglajul adecvat al dispozitivelor implantate în profilaxia mortii subite cardiace de cauza aritmica.

Despre Reteaua Info-Sanatate
Info-Sanatate TV este cea mai extinsa retea de informare de tip digital signage din România, formata din ecrane LCD amplasate în salile de asteptare ale clinicilor medicale si spitalelor din 102 orase din România. Programele editoriale sunt destinate educatiei si informarii pacientilor, prin promovarea unui stil de viata sanatos, precum si sustinerii programelor de preventie.
« inapoi

Articol vizualizat de 6506 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet