Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Premiera: primul implant de grefa vasculara biosintetica cu tesut de ovine

Premiera: primul implant de grefa vasculara biosintetica cu tesut de ovine

Premiera pentru Europa de Est la Spitalul European Polisano: primul implant de grefa vasculara biosintetica cu tesut de ovine.

 

Heart team Polisano a realizat impreuna cu echipa de medici din Irlanda o interventie in premiera pentru Europa de Est - montare grefa biosintetica (tesut de la ovine si mesa sintetica) in artera periferica.

Pacientul suferea de boala arteriala periferica (1 din 3 pacienti cu varsta peste 60 de ani are aceasta afectiune) riscand sa ii fie amputat piciorul. Conf. Dr. Victor Costache impreuna cu echipa de medici de la Spitalul European Polisano au decis interventia minim invaziva prin utilizarea unei grefe biosintetice realizata din colagen incrucisat de la ovine si o mesa sintetica din poliester.

Datorita tesutului animal, grefa biosintetica este foarte usor absorbita de tesutul uman, iar riscurile de infectie sau incompatibilitate sunt aproape nule. “Grefa biosintetica este o inovatie in tratarea bolii arteriale periferice, ce ofera pacientilor beneficii incontestabile, precum reducerea riscului de infectii grave si recuperare foarte rapida. Suntem incantati ca dispunem in cadrul spitalului nostru de acest tratament de ultima ora.

Acest lucru inseamna pentru noi inca un pas facut in directia imbunatatirii serviciilor medicale disponibile in Romania, pentru ca pacientii nostri sa nu mai fie nevoiti sa se trateze in strainatate la preturi semnificativ mai mari“
a declarat Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano si seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara si Toracica.
« inapoi

Articol vizualizat de 2483 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805