Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic

La Timisoara va fi construit un Institut Regional Oncologic

La propunerea MS, Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes national si locuinte a avizat demararea lucrărilor de constructie a Institutului Regional de Oncologie Timisoara.

 

“Timisoara nu a fost inclusă pe lista centrelor în care se vor construi Spitale Regionale de Urgentă cu finantare europeană ca în cazul oraselor Iasi, Cluj si Craiova. Mai mult, spre deosebire de alte centre universitare medicale traditionale (Bucuresti, Cluj, Iasi), Timisoara nu dispune de un Institut Regional de Oncologie.

Ca urmare, era imperios necesar dezvoltarea unui astfel de obiectiv si în această regiune. Finantarea constructiei va fi asigurată din mai multe surse de finantare, inclusiv fonduri europene destinate construirii de clădiri verzi”, a declarat prof. dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sănătătii.

Institutul Oncologic va fi amplasat la marginea orasului Timisoara, pe o suprafata de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătătii, prin DSP Timis. Date epidemiologice - Cancerul: problema majora de sanatate publica, a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare. - Romania: 78.800 cazuri noi de cancer anual (Raport GLOBOCAN 2012) - Timisoara si zona de vest a Romaniei: rata peste media nationala a afectiunilor oncologice
« inapoi

Articol vizualizat de 2225 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805