Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Medicii de familie sustin Alianta Medicilor

Medicii de familie sustin Alianta Medicilor

SNMF si FNPMF susțin protestul medicilor români reuniți începând de săptămâna trecută pe în jurul grupului de inițiativă Alianța medicilor.

 

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) si Federația Națională  a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) susțin protestul medicilor români reuniți începând de săptămâna trecută pe Facebook în jurul grupului de inițiativă „Alianța Medicilor”.

Numerosi medici de familie sunt deja înscrisi  în grupul "Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!” de pe Facebook si recomandăm tuturor să se alăture celor peste 30.400 membri si să ia parte la dezbateri.

De asemenea, SNMF aderă la poziția Alianței Medicilor: "Alianța Medicilor este categoric împotriva legalizării spăgii, mitei, ‘plicului’ sau ’atenției’ date de către pacient medicului. Practica aceasta neavenită nu are ce căuta într-un sistem medical modern, corect finanțat, fiind degradantă, atât pentru medic, cât si pentru pacient.”

Reamintim repetatele demersuri ale celor două organizații reprezentative ale medicilor de familie, privind cresterea finanțării sistemului de sănătate prin alocarea unui procent european din PIB si prin distribuirea pe principii sănătoase de politică sanitară a alocărilor pe diferitele segmente ale sistemului, în conformitate cu recomandările Băncii Mondiale.

România trăieste pe un buget al Sănătății pauper si este nevoie de o crestere la nivel european al procentului din PIB alocat sănătății. De mai bine de cincisprezece ani atragem atenția asupra deficitului grav de finanțare al sănătății în România, a desertificării sistemului prin plecarea medicilor din România, lipsei de asigurare a asistenței medicale în mediul rural si în zone izolate si asupra situației anormale în care medicii îsi desfăsoară activitatea.

În acest context, noi, medicii de familie ne aliniem cu încredere si speranță protestului tuturor medicilor români față de situația fără precedent în care au ajuns sistemul medical si poziția medicului în societatea românească!Înțelegem să acționăm solidar cu colegii de alte specialități si să susținem aceleasi obiective de finanțare. E cazul ca în sfârsit, medicul din România să capete rolul pe care îl merită!

"Ne bucurăm că munca si calificarea medicilor români încep să fie apreciate si în România.”, a afirmat Dr. Doina Mihăilă, presedintele FMPMF.

“Sperăm să se înfăptuiască acest lucru cât mai curând pentru TOȚI medicii in România si ca acest lucru să fie concretizat în fila de buget destinată fiecărui segment din sistemul medical românesc!", a afirmat Presedintel SNMF, Dr. Rodica Tănăsescu.

--
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF)  este o federație patronală care reuneste organizații patronale ale medicilor de familie. Federația are caracter non profit, apolitic si neguvernamental. Scopul FNPMF este reprezentarea, susținerea si aprobarea intereselor membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice.

« inapoi

Articol vizualizat de 1391 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805