Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Crucea rosie organizeaza primul Festival de Prim Ajutor din Romania

Crucea rosie organizeaza primul Festival de Prim Ajutor din Romania

Societatea Naţională de Cruce Roşie organizează primul Festival de Prim Ajutor din România. Astfel, în perioada 11 – 12 septembrie, Bucureștiul va fi capitala primului ajutor.

 

Societatea Naţională de Cruce Roşie organizează primul Festival de Prim Ajutor din România. Astfel, în perioada 11 – 12 septembrie a.c., Bucureștiul va fi capitala primului ajutor. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române.

•    În cadrul Festivalului de Prim Ajutor va avea loc Competiția Europeană de Prim Ajutor – FACE și Gala Crucii Roșii Române
•    Evenimentul va avea loc în perioada 11 - 12 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti
•    Scopul evenimentului este conștientizarea publicului român în privința importanței cunoașterii tehnicilor de prim ajutor

FACE este o competiție anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri.

Pentru prima oară din 1987, porțile FACE sunt deschise publicului larg din România sub forma unui festival menit să încurajeze românii de toate vârstele să afle mai mult despre tehnicile de prim ajutor. Festivalul se va deschide în data de 11 septembrie în Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București cu o paradă a tuturor echipajelor participante și va continua în aceeași seară cu Gala Crucii Roșii Române - un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, precum și alți invitați surpriză.

În a doua zi a festivalului, începând cu ora 08.30, echipajele participante vor lua startul în Competița Europeană de Prim Ajutor. Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor, 11-12 septembrie, Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, este disponibil aici şi mai jos:

Vineri, 11 septembrie (20.00 – 24.00)


•    Parada echipelor participante la Competiția Europeană de Prim Ajutor
•    Gala Crucii Roșii Române
•    Concert în parc (intrarea liberă)

Sâmbătă, 12 septembrie

•    08.30 – 18.30 -  Competiția Europeană de Prim Ajutor
•    20.00 - 22.00 – Festivitatea de premiere

Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roșie Română lansează campania Face it! – care trage un  semnal de alarmă cu privire la importanța acordării primului ajutor de către oricine, oricând.

Persoanele care vor să susțină campania sunt invitate să distribuie semnul Face it!, având ca model fotografiile realizate de persoanele publice implicate în campanie. Imaginile realizate pot fi postate pe Facebook, Instagram sau Twitter, alături de hashtag-ul #faceit.

Cei interesați să susțină primul ajutor în România, pot dona 2 euro prin SMS* la numărul 8840.

Printre personalităţile care susţin această iniţiativă se numără: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Române, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lăcătuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).

Spotul de promovare a Festivalului de Prim Ajutor: https://www.youtube.com/watch?v=PI-81SWB_HI
« inapoi

Articol vizualizat de 1326 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805