Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

API o numeste pe Anca Draganescu in functia de presedinta

API o numeste pe Anca Draganescu in functia de presedinta

Noua președintă a Asociației Pro Imunizare (API) este Anca Drăgănescu, medic primar pediatru, specialistă boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr.“Matei Balș”.

 

Asociaţia Pro Imunizare (API) anunță  numirea în funcția de președinte a doctorului Anca Drăgănescu, medic primar pediatru, specialist boli infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. “Matei Balș” din București. Aceasta va fi gazda celei de-a patra ediții a Forumului Stop Gripa ce va avea loc pe 14 octombrie la Hotel Novotel, București.

Dr. Anca Drăgănescu o înlocuiește în funcție pe Dr. Oana Falup-Pecurariu, medic primar pediatru, conferențiar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Transilvania din Brașov, care a fost aleasă membru înboard-ul Societății Europeane de Boli Infecțioase Pediatrice (ESPID), în luna februarie a acestui an.Dr. Anca Drăgănescu face parte din echipa de specialiști a Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. “Matei Balș” din anul 2004 și este implicată constant în acțiuni științifice dedicate bolilor pediatrice cu patologie infecțioasă.

În ultimii trei ani,  Asociația a organizat Forumul Stop Gripa, un eveniment medical tradițional, care a devenit un reper pentru profesioniștii din sistemul medical și reprezentanții societății civile, reușind să reunească specialiști de marcă din România și din Europa.

"Ne apropiem de un nou sezon gripal şi implicit de o nouă ediție a Forumului Stop Gripa. Este foarte important să fim informați și să știm cum să ne protejăm, în contextul în care rata de vaccinare a scăzut dramatic în România. Este datoria noastră, a tuturor - autorități, medici, specialiști, societate civilă - să contribuim la evitarea unui dezastru și să aducem în discuție importanța existenței pe termen lung a unui cadru legislativ care să reglementeze întregul proces de vaccinare”, a declarat Dr. Anca Drăgănescu, președinte Asociația Pro Imunizare.

Dr. Anca Drăgănescu se va afla în intervalul 2-5 septembrie la Congresul Național de Pediatrie de la Timișoara unde va participa la o sesiune de dezbateri pe tema profilaxiei prin vaccinare în contextul infecțiilor severe, această sesiune fiind prezidată de către Conf. Univ. Dr. Monica Luminos, Șef Secție Pediatriela Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. “Matei Balș”.

Despre Asociația Pro Imunizare

Asociația fost înființată în urma numeroaselor semnale de alarmă apărute cu privire la creșterea incidenței bolilor contagioase în contextul scăderii acoperirii vaccinale în randul populației.Obiectivul principal îl reprezintă dezvoltarea și implementarea unui plan de acțiune în vederea promovării unei culturi a prevenției, în special în rândul populației dar și a personalului medical.

Prin acțiunile noastre ne dorim să aducem România la nivelul țărilor dezvoltate în ceea ce priveste cultura prevenției, să putem identifica în viitorul apropiat o îmbunătățire a stării de sănătate publică, scăderea incidenței bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare, scăderea mortalității și creșterea calității vieții. Activitățile asociației vizează informarea și educarea tuturor categoriilor de public – populație, personal medical, autorități - cu privire la importanța imunizării. Pentru mai multe referințe accesați, www.proimunizare.ro și www.stopgripa.ro.

Foto: Wikimedia Commons; Infectii virale

« inapoi

Articol vizualizat de 1392 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805