Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

A fost inaugurata noua Sectie UPU a Spitalului Grigore Alexandrescu

A fost inaugurata noua Sectie UPU a Spitalului Grigore Alexandrescu

A fost inaugurat primul tronson al noii Unități de Primire Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

 

Vineri, 04.09.2015, a fost inaugurat primul tronson al noii Unități de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, secție ce a devenit funcțională imediat după terminarea ceremoniei și plecarea invitaților.

Noua secție inaugurată azi are o capacitate de 22 de posturi și poate asigura toate tipurile de urgențe, permițând asigurarea asistenței medicale de urgență a peste 50.000 de copii anual. 

"Este o unitate de primire urgențe de nivel european. Avem aparatură de ultimă generație comparabilă cu aparatura din spitalele din America. În etapa actuală, spațiile permit asigurarea asistenței medicale de urgență a peste 50.000 de copii anual, urmând ca la finalizarea lucrărilor capacitatea să crească la peste 100.000 de copii anual”, a precizat Acad. Dan  Mircea  Enescu, manager al Spitalului "Grigore Alexandrescu”. 

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Acad. Dan Mircea Enescu a mai anunțat că peste aproximativ o lună va fi deschis și Centrul de chirurgie cardiacă pediatrică: "Centrul de chirurgie cardiacă va fi gata în octombrie. Va fi unul dintre cele mai bune din Europa. S-a luat și aparatura, avem și personal".

"Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu” va avea și o clădire nouă pentru secția de pediatrie. "Am cerut o clădire dedicată pediatriei. Prin urmare, incepând cu anul viitor vom începe construcția noului sediu ce va fi conectat la secția de chirurgie, astfel încât spitalul să nu mai fie unul multi-pavilionar, pentru o funcționalitate coerentă", a mai spus Acad. Dan Mircea Enescu, mangerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu”.

Premierul Victor Ponta, prezent la inaugurare, a precizat că "Spitalul 'Grigore Alexandrescu' este cu siguranță cel mai important spital din țară pentru că este spital de copii. Deci, cred că fiecare om se gândește la sănătatea lui, dar în primul rând a copiilor. Le mulțumesc și domnului Bănicioiu și domnului Arafat că m-au bătut la cap să alocăm banii pentru UPU de la 'Grigore Alexandrescu', 28 de milioane de lei de la buget".

Victor Ponta a mai adăugat că, pentru a face performanță, o unitate sanitară are nevoie de o bază materială bună, dar și de una umană corespunzătoare: "Medicii vor să lucreze dacă au condiții și dacă sunt respectați".

În urma lucrărilor, capacitatea UPU aproape s-a triplat de la 8 la 22 de paturi. "Crescând numărul de paturi, timpul de așteptare al pacienților din sala de așteptare este mult mai mic", a afirmat Dr. Elena Petrișor, șefa UPU de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu”.

La festivitate au fost prezenți Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, premierul Victor Ponta, secretarul de stat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dispozitivelor Medical, Marius Savu, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, manageri de spitale din București împreună cu cadrele medicale din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu.

Foto: Flickr

« inapoi

Articol vizualizat de 1652 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805