Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

A crescut numarul romanilor care merg la stomatolog

A crescut numarul romanilor care merg la stomatolog

Sondajele arată că românii sunt tot mai interesați de propria sănătate orală.

 

Bogdana Mihai, medic stomatolog: „Putem confirma că în ultima perioadă s-a înregistrat o creștere a numărului pacienților care merg la medicul stomatolog.

De asemenea, sondajele ne arată că românii sunt tot mai interesați de propria sănătate orală. Cu toate acestea, majoritatea pacienților ajung la medicul stomatolog în cazuri de urgență, când sunt nevoiți să plătească pentru tratamente mai costisitoare.Tinerii sunt cei care vizitează cel mai des medicul stomatolog, în principal pentru tratamente de estetică dentară.”

Aproximativ 90% dintre pacienții dr. stomatolog Bogdana Mihai, din București, vin fie pentru că reclamă dureri de dinți, fie pentru că au o problemă evidentă de estetică dentară.

Circa 60% dintre aceștia continuă tratamentele și pentru alte afecțiuni dentare descoperite. Cele mai frecvente tratamente stomatologice sunt obturațiile coronare, tratamentele de canal, punțile dentare și protezele. Cam 30% dintre pacienții care au terminat un tratament continuă totuși să vină la un control periodic din șase în șase luni pentru detartraj și periaj. În medie, doar 10% dintre pacienți au venit inițial doar pentru un control periodic.

Este important însă de reținut că determinarea unei probleme dentare, în fază primară, înseamnă în primul rând un tratament mai ieftin și de scurtă durată. Cu cât afecțiunea avansează mai mult, cu atât îngrijirea medicală este mai costisitoare. „Medicii stomatologi din România se confruntă în mod frecvent cu situații complexe și dificile, tocmai pentru că în țara noastră pacienții obișnuiesc să vină la stomatolog mai degrabă în cazuri extreme. Este și motivul principal pentru care suntem foarte căutați peste hotare pentru experiența noastră”, susține dr. Bogdana Mihai.

În ultima perioadă s-a înregistrat însă o creștere a numărului pacienților români care merg la medicul stomatolog. Cu toate că activitatea clinicilor dentare din România nu a fost afectată serios în perioada crizei, mulți pacienți au preferat să-și viziteze dentistul doar în cazuri urgente.

“Înainte de criză îmi programam cam 15 pacienți pe zi, numărul lor s-a redus destul de mult în perioada de început a crizei, și a crescut progresiv din 2010. Astăzi îmi programez cam același număr de pacienți ca în 2008”, spune dr. Bogdana Mihai.Medicul stomatolog este de părere că pacienții pot fi încurajați să vină mai des la dentist prin oferirea de consultații primare gratuite.
« inapoi

Articol vizualizat de 1673 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805