Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

ProVita - Noul centru de fertilizare in vitro

ProVita - Noul centru de fertilizare in vitro

Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament are o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro.

 

Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament are o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.

Infertilitatea este o problemă foarte importantă pentru societate, deoarece la nivel mondial afectează un cuplu din șase, cu repercursiuni grave asupra natalității . Nici în România situația nu este diferită, cel mai recent raport Eurostat evidențiind faptul că rata fertilității este de 1,41 copii per femeie, sub media UE-28  de 1,55.  

“Cauzele infertilităţii sunt diferite: feminine - 40%, masculine - 40% sau necunoscute - 20%.  Viața stresantă, situația economică, vârsta din ce în ce mai înaintată la care femeile aleg să devină mame sunt printre principalii vinovați de această situație. Există însă și situaţii în care, deşi femeia este sănătoasă din punct de vedere fizic iar cuplul întruneşte toate condiţiile pentru venirea copilului, femeia nu rămâne însărcinată. De aceea prima recomandare a medicilor pentru viitorii parinți este urmarea unui stil de viață sănătos, din punct de vedere fizic și psihic, precum și analize medicale regulate.” explică dr. Dr. Gianina Brașoveanu, Medic Primar Obstetrică Ginecologie în cadrul Centrului Medical ProVita - Diagnostic și Tratament.

În consecință, tot mai multe cupluri ajung în situația de a recurge la fertilizarea in vitro pentru a putea avea un copil. Această procedură poate fi utilizată pentru a concepe un copil biologic, sau folosind ovule donate, sperma sau embrioni; donatorii pot fi cunoscuți sau anonimi. Embrionul poate fi, de asemenea, implantat în uterul unei mame surogat. Șansele de a avea un copil sănătos folosind fertilizarea in vitro depinde de mulți factori, precum vârsta sau diverse cauze de infertilitate.

Fertilizarea in vitro, cea mai eficientă formă de reproducere asistată...


Fertilizarea in vitro este cea mai eficientă formă de reproducere asistată, dar are, la fel ca orice procedură, anumite riscuri: sindromul de hiperstimulare ovariană, sarcini multiple, risc crescut de cancer ovarian, riscurile asociate anesteziei generale, naștere prematură și greutate mică la naștere, avort, sarcina extrauterină, nașteri cu defecte și, nu în ultimul rând, stress (financiar, fizic și emoțional).

Pentru a oferi o nouă speranță clienților noștri și a avea în echipa ProVita pe unul dintre cei mai apreciați specialiști în fertilizare in vitro, ne-am unit forțele cu Lid Medical Center. Astfel, toate procedurile de reproducere umană asistată vor fi realizate în Centrul de fertilizare in vitro al ProVita, de către dr. Gianina Brașoveanu, Medic Primar Obstetrică Ginecologie, un medic cu rezultate excepționale în acest domeniu. Expertiza sa include: supraspecializare în fertilizare in vitro, cursuri de specializare în embriologie/ F.I.V. și I.C.S.I., competențe în laparoscopie, ecografie, colposcopie și histeroscopie. În plus, o dovadă importantă a succesului activității dr. Brașoveanu este includerea în programul național de fertilizare in vitro și embriotransfer demarat de Ministerul Sănătății începând cu anul 2013.

“Ne bucurăm să anunțăm această nouă specializare în cadrul clinicii noastre deoarece reprezintă un pas înainte către îndeplinirea promisiunii pe care am făcut-o clienților noștri: aceea de a le oferi servicii de calitate într-un mod profesionist și uman, tratând oamenii mai presus decât afecțiunile medicale. Din acest motiv putem spune că fertilizarea in vitro reprezintă mai mult decât rezolvarea unei probleme de sănătate, este o nouă șansă la viață!”
, conchide dr. Ovidiu Palea, director general ProVita - Diagnostic și Tratament.

Foto: Flickr
« inapoi

Articol vizualizat de 1437 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805