Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

 600.000 de copii sunt diagnosticati cu anxietate si depresie

600.000 de copii sunt diagnosticati cu anxietate si depresie

Parintii romani fac educatie prin critica. In mod oficial, peste 600.000 de copii sunt diagnosticati cu anxietate si depresie, atrag atentia specialistii.

 

Critica este principala forma de educatie a parintilor romani. Iar notele pe care le iau copiii la scoala devin sensul vietii acelorasi parinti, spun psihologii. Tot ei avertizează că, din cauza presiunii la care sunt supuşi acasă, peste 600.000 de copii sunt diagnosticati oficial cu anxietate si depresie, scrie digi24.ro.

Performantele scolare ale copiilor dar si integrarea acestora gratuit in grupuri elitiste sunt foarte importante pentru parintii romani, insa psihologii atrag atentia ca este o mentalitate foarte gresita. "In momentul in care simt ca sunt criticati devin vulnerabili si dezvolta anxietate. Anxietatea este primul pas, incet dar sigur, inspre depresie", spune Carmen Elena Podar, de profesie psiholog, potrivit site-ului de stiri.

Iata viziunea unui astfel de parinte:

„Este concurenta foarte mare si de aceea ar fi bine sa se descurce in viata, sa stie cat mai multe limbi straine, sa aiba cunostinte din cat mai multe domenii. Nu avem pretentii sa fie primul, dar nici ultimul din clasa nu ne-ar pica bine. E important sa fie printre primii
”, spune un parinte. Si multi sunt de accord cu acest lucru, convinsi ca pentru asta bataia si pedepsele aspre sunt cele mai bune solutii.

Aproape 20% dintre copiii romani au tulburari psihologice. 500.000 dintre ei sufera de anxietate si alti 130.000, de depresie.

« inapoi

Articol vizualizat de 2239 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805