Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Gala Crucii Rosii: 31.000 de euro pentru 'Puncte de prim ajutor in zone izolate'

Gala Crucii Rosii: 31.000 de euro pentru 'Puncte de prim ajutor in zone izolate'

Gala Crucii Roșii Române a strâns fonduri pentru continuarea poiectului “Puncte de prim ajutor în zone izolate”

 

Vineri, 9 octombrie, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Galei Crucii Roșii, găzduită de Televiziunea Română. Evenimentul umanitar din acest an a avut ca temă continuarea și extinderea proiectului „Puncte de prim ajutor în zone izolate”care se adresează comunităţilor izolate din mediul rural ce nu dispun de servicii medicale permanente iar serviciul de ambulanță se află la distanță.
 
Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Crucii Roșii Române, a deschis oficial gala în prezența Altețelor Lor Regale Principele Radu și Principele Lorenz al Belgiei, invitat de onoare, precum și a conducerii Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Evenimentul din acest an și-a propus să aibă și un rol de informare și conștientizare a populație cu privire la importanța cunoașterii tehnicilor de prim ajutor. Campania a fost susținutăîn cadrul Galei de peste 400 de voluntari de Cruce Roșie și Semilună Roșie sosiți din 24 de țări. Aceștia au venit în România pentru a promova primul ajutor în rândul populației și totodată pentru a participa la Competiția FACE (First Aid Convention in Europe ) – un concurs internațional de acordare a primului ajutor, organizat pentru prima dată în România, de Crucea Roșie.

“Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit, la Bucureşti, celor mai bune echipaje de prim ajutor ale Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din Europa. Mulțumesc Comitetului Internaţional de Organizare pentru încrederea, consilierea şi sprijinul acordate Crucii Roşii Române în buna desfășurare a acestui prestigios eveniment. Crucea Roşie Română promovează importanţa primului ajutor, transformând această competiţie într-un festival. Oamenii trebuie să știe că primul ajutor nu este numai un serviciu asigurat de experţi, ci poate fi oferit de oricine, oricând. Este o dovadă de solidaritate, de prietenie și de iubire.”
a spus Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta.

La finalul Galei Crucii Roșii s-a strâns suma de 31 000 de euro din donaţiile prin SMS şi apeluri telefonice, la care se adaugă donaţiile din partea partenerilor şi sponsorilor. Carrefour România, Fundația Vodafone România, Metro România, Help Net și Persil sunt companiile care au răspuns pozitiv apelului Crucii Roșii Române în vederea înființării punctelor de prim ajutor în zone izolate.

Toți românii vor putea sprijini înființarea de noi puncte de prim ajutor în zone izolate, prin donații. Până la sfârșitul lunii octombrie, numerele de telefon și de SMS vor rămâne la dispoziția celor care doresc să susțină primul ajutor în România. La numărul scurt de SMS 8840 se pot face donații de 2 euro/SMS în rețelele Vodafone, Orange și Telekom România Mobile. În rețeaua de telefonie fixa Telekom se pot face donatii de 2 euro/apel la numărul: 0900 900 004  sau  10 euro/apel la numărul 0900 900 007. Pe site-ul www.crucearosie.ro se pot face donații online.

Istoricul proiectului 'Puncte de prim ajutor în zone izolate'

Proiectul “Puncte de prim ajutor în zone izolate” (PAZI) a fost lansat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România la Gala Crucii Roșii din 23 septembrie 2012. Din fondurile colectate proiectul “Puncte de prim ajutor în zone izolate” a fost implementat în 40 de zone izolate din țară, câte un punct în fiecare județ, exceptînd județul Mureș. În aceste sate unde nu există servicii medicale permanente iar timpul până la sosirea ambulanței face diferența între viață și moarte, Crucea Roșie a instruit 126 de “Salvatori comunitari”. Aceștia sunt voluntari și  au pus la dispoziția comunității atât timpul lor cât și o cameră din locuința personală pentru înființarea Punctului de Prim Ajutor. Rolul lor esteacela de a sprijini rezolvarea urgențelor minore din comunitate și prevenirea agravării situației în cazul unor urgențe majore care necesită asistență medicală. Timp de 1 an numărul total de intervenții  ale salvatorilor comunitari, pentru acordarea primului ajutor, este de 15 535din care 390 situații foarte grave care au necesitat solicitarea ambulanței.

Având în vedere rezultatele proiectului și necesitatea implementării acestuia în zonele izolate, Crucea Roșie Română speră să atragă participarea autorităților locale pentrupreluarea finanțării, continuarea și  multiplicarea proiectului la nivel local.
Mai multe detalii depre proiect găsiți pe www.crucearosie.ro/proiecte/puncte-de-prim-ajutor-in-zone-izolate.html

« inapoi

Articol vizualizat de 1728 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805