Boli si tratamente
vezi toata lista

Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

 

Scrisoare deschisa - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice

Scrisoare deschisa - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice

Nu Domnilor Guvernanți! 6% pentru Sănătate nu înseamnă foarte mult! Înseamnă un minimum de subzistență al unui sistem greu încercat.

 

Scrisoare deschisă
 
În atenţia:
Preşedintelui României, Klaus Iohannis
Presedintelui Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu
Presedintelui Camerei Deputatilor, Viorel Zgonea
Parlamentului României
Primului Ministru, Viorel Ponta
Președintilor Partidelor Parlamentare

De la: Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC)
Subiect: Apel pentru Sănătatea României

Stimati Decidenti,

Nu Domnilor Guvernanți! 6% pentru Sănătate nu înseamnă foarte mult! Înseamnă un minimum de subzistență al unui sistem greu încercat care supraviețuiește pe spatele pacienților și cu ajutorul medicilor!

Nu trebuie să mergem în alte țări pentru a lua procente și a da Sănătății și Educației! Trebuie doar să ne punem prioritățile în ordine. Prioritățile unei națiuni ce face parte din Uniunea Europeană nu poate fi decât un popor educat și sănătos!

Coaliția Organizațiior Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România vă solicită în al 12-lea ceas să susțineți sănătatea acestei națiuni. Sistemul de Sănătate Românesc are acum, mai mult ca niciodata, nevoie de ajutorul dumneavoastra. Sănătatea acestui popor, sănătatea românilor, are o nevoie vitală de ajutorul dumneavoastră. Este timpul, acum, să vă uniți eforturile și să ajutați sistemul de sănătate spre a deveni unul european. Prin această scrisoare vă invităm sa susțineți Campania „Pacient de România - 6% pentru Sănătate”.

Noi nu știm de câtă finanțare are nevoie sistemul de sănătate, dar credem ca dumneavoastră, decidenții,  stiți mai bine decât noi. Noi, pacienții, știm însă condițiile în care suntem tratați în sistemul de sănătate din România și credem că așa nu se mai poate. Am văzut, de asemenea, cum sunt tratați pacienții în alte țări europene și cerem să fim tratați la fel. Ne-am uitat, apoi, la cât alocă România pentru Sănătate, în comparație cu țările adevărat europene. De aceea, credem că un minimum 6% din PIB pentru Sănătate este un prim pas care ar trebui făcut urgent pentru a îmbunătăți starea de sănătate a celor cărora vreți să le solicitați votul.

Iar statisticile fac o radiografie sumbră a stării precare de sănătate a românilor. Suntem pe primele locuri de fiecare dată la lucrurile negative și pe ultimele locuri la aspectele pozitive, atunci când ne comparăm cu țările europene. Nu credem că mai avem timp de așteptat. Nu mai vrem doar promisiuni, vrem să se și întâmple ceva. Acum când se construiește bugetul este cel mai bun moment în care puteți arăta că vă pasă de ceea ce se întâmplă cu sănătatea acestui popor. Așteptăm un semn concret de la dvs.!

Cu stimă,
Radu Ganescu – Presedinte COPAC

« inapoi

Articol vizualizat de 1790 cititori

MESAJ DE INTERES PUBLIC

 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale
Recomandare video
Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului   Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului

Prezentare pentru medici despre dosarul electronic de sanatate al pacientului.

vezi toate video »


© Reteaua Info-Sanatate, 2008-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805

   
Adnet