Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

Campanie: Si tu poti salva o viata!

Campanie: Si tu poti salva o viata!

Aflată la cea de-a doua ediție, aceasta campanie are ca scop principal creşterea numărului donatorilor de sânge, prin educarea civică a elevilor.

 

Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră (AESR) în parteneriat cu Primăria Oradea, Centrul judeţean de transfuzii sanguine Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Oradea și Serviciul Județean de Ambulanță Bihor organizează în perioada 02-06 noiembrie 2015, la nivelul județului Bihor campania  „Şi tu poţi salva o viaţă!”.

Aflată la cea de-a doua ediție, aceasta campanie are ca scop principal creşterea numărului donatorilor de sânge, prin educarea civică a elevilor care frecventează cursurile unităţilor de învăţământ liceale din județ.

Timp de o săptămână, reprezentanţi ai echipei de proiect vor dezbate împreună cu elevii, părinţii, cadrele didactice, autorităţi locale şi judeţene, una dintre marile probleme cu care se confruntă unităţile spitaliceşti din judeţul Bihor, precum şi cele din ţara, şi anume lipsa de sânge. În paralel cu acțiunile din unitățile de învățământ, echipe de voluntari ai AESR vor dialoga cu oamenii din localitățile incluse în proiect și vor distribui materiale informative referitoare la donarea de sânge.

Campania „Şi tu poţi salva o viaţă!” îşi propune conştientizarea şi informarea corectă a elevilor din clasele terminale de liceu (ca viitori donatori) cu privire la importanţa actului de donare,  despre ceea ce înseamnă procedura de donare de sânge, avantajele acestei proceduri, iar în subsidiar, transformarea familiilor acestora în potenţiali donatori. Astfel se va putea ajunge către o responsabilizare socială, creşterea numărului de donatori şi fidelizarea lor, astfel încât sistemul medical să nu sufere blocaje asemănătoare celor din ultimii ani cauzate de nivelul redus de donatori în anumite perioade ale anului calendaristic.

În județul Bihor, programul campaniei va fi următorul:

•    Luni 02.11.2015 ora 9:00 startul va fi în localitatea Marghita la Grupul Şcolar Agricol "Horea", ora 10:00 la Colegiul Naţional “Octavian Goga” continuând  de la ora 11 la  Colegiul Agricol "Valea lui Mihai".
•    marţi 03.11.2015 ora 09:00 în Beiuș la Colegiul Tehnic “Ioan Ciordaș”, ora 10:00 Colegiul Național “Samuil Vulcan” continuând în Ștei la Colegiu Tehnic "Unirea" de la ora 12:00 şi Liceul Teoretic "Avram Iancu" de la ora 13:00.
•    miercuri 04.11.2015 în Salonta la Colegiul Național "Teodor Neş" de la ora 10:00 și Grupul Şcolar Agricol Salonta ora 11:00.
•    joi 04.11.2015 în Oradea la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” ora 10:00 şi de la ora 12:00 la Colegiul Național "Mihai Eminescu" şi Şcoala de pregatire a agenților Poliției de Frontiera de la ora 14:00
•    vineri 05.11.2015 în Oradea ora 10:00 Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”, ora 12:00 Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și la ora 14:00 Liceul Sanitar “Vasile Voiculescu”.
 
De ce am ales salvarea vieţilor prin donarea de sânge?

Pentru că, în România, sub 2% din populaţie donează sânge în condiţiile în care un singur bolnav de leucemie are nevoie de patru donatori! Şi este un singur exemplu! Numeroase alte afecţiuni implică necesitatea transfuziei de sânge donat de oameni ca noi cu un singur scop: salvarea de vieţi omeneşti! Poate fi un copil, un părinte, un prieten apropiat, care are nevoie necondiţionat de acest dar pentru a supravieţui!

AESR derulează o serie de activități educaționale având ca parteneri instituţii publice centrale şi locale, precum şi parteneri externi. “Şi tu poţi salva o viaţă!” reprezintă un proiect ambiţios având ca partener principal Centrul judeţean de transfuzii sanguine Oradea, se află în această toamnă la ediția a doua și ne propunem să îl organizăm în fiecare an.

Acest act de ajutor este un dar fără preţ oferit persoanelor în nevoie, un dar pentru noi înşine că oameni, o binecuvântare pentru capacitatea noastră de înţelegere şi sănătatea pe care o deţinem, un sentiment de bucurie şi recunoştinţă din partea celor care acceptă un dar în tăcere!
       

« inapoi

Articol vizualizat de 1906 cititori


 
 © Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805