Sondaj

Cat timp ati asteptat in vederea consultatiei, ultima data cand ati fost la medic?

 sub 15 min.
 15-30 min.
 31-45 min.
 45 min-1 ora
 O ora si jumatate
 2 ore sau peste

Psihologia experientei constiente. Despre trezirea interioara si maturizarea psihologica
 

 Constitutia Zambetului: 12 batrani tratati gratuit

Constitutia Zambetului: 12 batrani tratati gratuit

Constituția Zâmbetului este primul proiect de lege din România prin care orice persoană are dreptul la un zâmbet sănătos.

 

Cea de-a doua ediție a campaniei umanitare „Constituţia Zâmbetului” a ajuns la final. Campania este primul proiect de lege din România prin care fiecare persoană are dreptul la un zâmbet frumos, la o dantură sănătoasă și la o igienă dentară corectă. De această dată, categoria socială aleasă pentru tratamente gratuite a fost cea a bătrânilor cu posibilități materiale reduse.

Timpul de desfășurare a celei de-a doua ediții a campaniei a fost de 3 luni, în perioada 21 iulie-20 octombrie. Beneficiarii campaniei au fost, de această dată, oamenii în vârstă ce provin din căminele de stat pentru bătrâni. Costul total al tratamentelor oferite a fost de 15.000 RON. Tratamentele stomatologice din cadrul campaniei “Constituția Zâmbetului” au venit în completarea tratamentelor decontate de către stat.

Cea mai frecventă afecțiune a pacienților vârstnici este paradontoza care conduce la pierderea parțială sau chiar totală a dinților. Din acest motiv, tratamentele oferite de Clinica Dr. Melnic au inclus, în cea mai mare parte, modificarea sau chiar producerea de noi proteze dentare mobile din materiale rezistente.

“Ne bucurăm că le-am putut oferi bătrânilor defavorizați tratamentele dentare de care au avut nevoie. Bătrânii au fost tratați gratuit în cele mai bune condiții și li s-au oferit și sfaturi despre cum își pot păstra dantura sănătoasă. Știm cu toții că nevoile oamenilor nu sunt doar cele de bază: mâncare, casă, haine. Acestea sunt nevoi vitale, însă un consult stomatologic și un tratament dentar au devenit deja un lux pentru bătrânii defavorizați. Echipa Clinicii Dr. Melnic și-au dăruit timpul, răbdarea, grija și profesionalismul pentru a-i trata pe acești bătrâni. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă demararea celei de-a doua ediții a acestei campanii și mă refer aici la toți oamenii care s-au implicat și au pus suflet”, declară Dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonator al Clinicii Dr. Melnic.

Serviciile de imagistică dentară au fost oferite de către partenerul campaniei, YTS-Dental View, Centre de Radiologie și Tomografie Dentară.

Prima ediție a campaniei de responsabilitate socială “Constituția zâmbetului” a avut loc anul trecut, în perioada septembrie-decembrie. Campania urmărește sublinierea importanței unei danturi sănătoase, având drept scop prevenirea și tratarea problemelor dentare ale persoanelor cu posibilități materiale reduse. În cadrul primei ediții, peste 40 de copii au primit consultații stomatologice și tratamente dentare gratuite, iar un copil a primit tratament dentar gratuit timp de 2 ani și un aparat dentar, urmărindu-i-se periodic evoluția.

Campania Constituția Zâmbetului se desfășoară periodic, în fiecare an și vizează o anumită categorie socială defavorizată: „Anul viitor dorim să includem în programul nostru viitoare mame ce provin din medii sociale defavorizate.  Ne propunem să le urmărim și tratăm diversele probleme stomatologice care pot apărea în această perioadă a vieții lor”, completează Dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonator al Clinicii Dr. Melnic.

« inapoi

Articol vizualizat de 2152 cititori


 
 
Reteaua Info-Sanatate
Harta Spitale si Centre Medicale

© Asociatia Info-Sanatate, 2006-2017
    Info-Sanatate este operator de date cu caracter personal nr. 26805